Saturday, December 10, 2011

Jika aku seorang robot




• Jika aku seorang robot, aku tak perlu jaga kesihatan, tak perlu risau pasal segala lemak di badan. Dah sah-sah 'otot' aku akan maintain sampai ke akhir perkhidmatan.


• Jika aku seorang robot, aku tak perlu risau pasal halal haram makan minum aku. Cukup tuan aku tolong caskan bateri aku.


• Jika aku seorang robot, aku tak perlu bersedih dengan sifat manusia yang semakin hilang 'manusia'nya sekarang ni.


• Jika aku seorang robot, aku tak perlu susah payah libatkan diri dengan politik kotor semata-mata kerana nama.


• Jika aku seorang robot, aku pasti terhindar dari segala dorongan syaitan dan tanggungjawab sebagai hamba-Nya...





Zikir Hari Sabtu

LAA ILA HA ILLALLAH
(sebanyak mungkin)
~Allah akan hampir kepada kita dan akan memberi segala kebajikan kepada hamba yang memuji-Nya~






Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.

47 comments:

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

menarik....

dill said... [Reply]

jika kamu seorang robot, kamu tidak berperasaan, sayang..

emotionless.

kamu mahu?

dill.

alif haris said... [Reply]

jom jadi robot ,, haha
mcm syiok je :p

rara pinkmafia said... [Reply]

kalau aku seorg robot xpayah susah susah nk pk pasal gemuk ke kurus.

si robot comel said... [Reply]

hi saya robot comel,kehkeh

aqmalazmi said... [Reply]

kalau jadi robot..aku nak jadi robot paling malas sekali dalam dunia nie.. HAHAHAH

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

makan tido
makan tido pun robot jugak

hee

BENA said... [Reply]

jika YOUsof seorang robot , tiada lah datang idea2 pelekat dia yang bersepah tuh ;)




Zikir2 . ;)

Lea Isnawi said... [Reply]

sokong ckp dill

sgt rugi jika xdpt rasa nikmat kasih syg

hehe

Hanie_Dew said... [Reply]

Tak perli dikir pasal duit. Bil broadband. Kan

Amna.Qadeeja said... [Reply]

jadi robot best sbb comel hee

tp tak seronok sbb tak punya perasaan. :D

Hanie_Dew said... [Reply]

Kan jue da mention tu ikhlas hati nak wat. =) so far cemana respon. Jgn risau ada jgk rezeki ko dlm msa tedekat ni jgn risau.

✿ cik pieQa ✿ said... [Reply]

jika aku sorang robot, aku ta payah pikir pasal kerja dan duwet. bahagia !

syafiqakarim said... [Reply]

untung kita jd manusia krn tuhan nak
tgk kita di duga dgn kehidupan dunia.

c'axoera said... [Reply]

jika aku jadi robot aku tak kenal pak samat kat blog :p

http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/hanya-5-perkara.html

Cik tikah said... [Reply]

blh geng dgn pemilik blog robot comel ni. hehe

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

the reality is you're a human. so, you have to behave like a human being..:)

Original CikTeddy said... [Reply]

sygnye aku tak mahu mnjadi robot malah xprnh trfkir tuk jadi robot maka x prnh lahir dr bibirku jika aku seorng robot hnya krn aku brsyukur dgn nikmatNya..

neway its nice time msuk part politik..hihi

chemay said... [Reply]

bestnye jadi robot.
:)

Jue said... [Reply]

Urm xpnah fikir kalau aku sorg robot, slalunya aku fikir kalau la aku ni princess LOL!! tp kalau ko btul jd robot, aku nak jd tuan ko pastu anta p fight mcm lam movie tu wohoo

khairul akmal bin azman said... [Reply]

ohsem!
aku suke part robot tue dance ngn dak kecik tue

My Life's Journey said... [Reply]

Hrmmm jika jadi robot ..umi nak membantu haiwan didunia agar tak dianiaya hihi

najwa aminah abas said... [Reply]

robot. aku risau berkarat. tu sahaja.

Azham Vosovic said... [Reply]

hehe, serious saya suka blog ni sekarang, dulu dan insyaallah selamanya....

ada zikir plak tu sekarang...alhamdulillah....

teha said... [Reply]

tp pape pon , jadi manusia lg bestt kan.. bnyk sikit cabarannya... baru bole uji thp tggi mn tahap keimanan kita.. hehe :)

h A n Y S said... [Reply]

Hidop sebagai robot, takde perasaan.. Hidop yg takde perasaan=kosong.. Macam mana nak menghambakan diri pada Allah kalau takde perasaan... ;D

robotkuning said... [Reply]

gua bersyukur lahir sebagai manusia..kalau robot nanti gua tgk citer seram tak takot..tengok lucas2 takde nafsu..tengok drama gerak khas takde komen-komen..rugi!..melainkan gua jadi robot futurama mcm bander..;P

TiraPengemis said... [Reply]

jika ak robot....ak xde jiwa....hahhaa

Pamie said... [Reply]

jika aku robot, aku takde blog, hehe..

serius ak kena jugak belajar buat gif ni..lawa gile ko buat :)

alyaclumsy said... [Reply]

untunglah kalau jadi robot, hihi

ABU said... [Reply]

jika aku robot aku akan menghapusakn segala kuasa kegelapan dan kejahatan.. (Cis ayat katun katun) hahahaha

kau yousof kuat barangan jugak..hahahha

ChaCha said... [Reply]

klo jadi robot, xde perasaan.

teringat plak cite zettau kareshi.robot de perasaan. ngeee

sabree hussin said... [Reply]

boleh jadi watak utama dalam cerita ni.. tapi untuk 2nd punya story la

Ieja said... [Reply]

eh tapi x best jugak jadi robot..kena kerja 24/7...hehehe

Pamie said... [Reply]

bila masa ada lagu JIKA AKU SEORANG ROBOT tu?? haha..

ishiko said... [Reply]

robot...


xde perasaan kan

Cik TeN10 said... [Reply]

setju dgn dill jugak.. xde nikmat hidup kl jadik robot..

aleen aiden said... [Reply]

persoalannye skarang,kau nak jadi robot ke?heh~

syakey said... [Reply]

robot badan bolehh karat laa. mana best.... XD

cimOt said... [Reply]

aku nak jadik transformers..hehehe

aiEz said... [Reply]

disebalik kata2 mu sahabat ada yg tersirat utk difikirkan...^^

Hanie_Dew said... [Reply]

maybank ada kol ko??? hehehehehhe

najihah sahami said... [Reply]

syukurla usop bukan robot..kalau tak usop mesti tak berzikir kan. eheee....

Nurnajwa KZ said... [Reply]

Robot takde perasaan -.- tp wall-e ada :)

syahirooAhmad said... [Reply]

peerghh. teringat zaman dahulu kala.... rasenya album loque ni dah kuar zaman3 myspace.. haha. mengimbau~

Syahirah Suhaili said... [Reply]

jika aku seorang robot,adiela nak jadi robot heartless..haha..supaya xyah dah tlalu memikirkan perasaan orang lain sampai hati sendiri xterjaga..eyh..teremo plak..ooppss..haha

apik pehe said... [Reply]

tak payah la jadi robot..susah

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails