Wednesday, December 14, 2011

Amanat | امانت





Zikir Hari Rabu

ASTAGHFIRULLH HAL A'ZIM
(sebanyak mungkin)
~Setiap kali dibaca zikir di atas, menghilangkan satu titik hitam dalam hati dan Allah memberi keampunan ke atas hamba-Nya~



Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.

27 comments:

dill said... [Reply]

insaf..

dill.

UNA budak BAEQ said... [Reply]

sedang berusaha memikul amanat yg diberi .

aiEz said... [Reply]

tugas sebagai khalifah diatas bumi Allah ini...?:')

Miz Novexx said... [Reply]

besar amanat ni, itu baru amanat umum untuk semua manusia tak campur lagi amanat sebagai isteri, suami atau anak... huhu
insaf :)

Wadi AR said... [Reply]

:)

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

Semoga Kita Di Lindungi Allah...

Lea Isnawi said... [Reply]

byk kerosakan alam berlaku skrg

:(

My Life's Journey said... [Reply]

Amin :) .. entri yang bermakna :)

Fyqa said... [Reply]

alhamdulillah...

Pamie said... [Reply]

bagus entry ni bro..

Abu Huzaifah said... [Reply]

namun.. Allah mengetahui apa yg kita tidak tahu... hee// bgus .. ada hikmahnya

najihah sahami said... [Reply]

Xtau knpa..tp mish suka entry usop macam ni.

Rtp Farra Arisha said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
Rtp Farra Arisha said... [Reply]

makanya kita sebagai manusia harus bijak bertindak apa yang tlah diperintahkan..:')

Cik TeN10 said... [Reply]

wehh.. sejak dtg jepun ni kan.. aku jadi insaf gila dan jadi sgt risau tengok life masyarakat kita di Malaysia.. sebab kat sini apa yg aku nampak.. rakyat jepun sangat mementingkan alam sekitar.. cthnya pi shopping bawak beg sendiri.. kalau tak bawak kena chrge 3¥ untuk satu beg plastik.. pastu kt sini memang susah nak jumpa sampah berterabur atas jalan.. setiap barang yg mereka hasilkan mesti mesra alam.. even dalam kelas pu kdg2 sensei ada selit2 ckp psal global warming.. dan dari bacaan aku global warming telah menyebabkan peningkatan sea level.. byk effectnya tu..

aReLaN said... [Reply]

manusia oh manusia. mga manusia tak jd makin bodoh ngalahkan haiwan jela.AMIN...

syafiqakarim said... [Reply]

hmm...manusia cpt lupa diri

Cik tikah said... [Reply]

manusia lagi la :(

Bella Bell said... [Reply]

menginsafi diri ini..

budakampung said... [Reply]

ramai yg tak mampu pikul amanat tu~ *sigh

Jue said... [Reply]

Kalau benda sekeliling kita ni dpt bsuara, xdpt aku bygkan mcm mn keadaan skrg

lalalililulu said... [Reply]

wewwittt...hehe....

eva said... [Reply]

huhuhu..

apik pehe said... [Reply]

tanggungjawab yang besar

Cik Anita said... [Reply]

*muhasabah diri*

Kartini said... [Reply]

tq for sharing :)

anamizu kaito said... [Reply]

rindu YOU :(






luv,
cik ana

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails