Thursday, December 22, 2011

10 Surah dapat Menghalang daripada 10 ujian Besar Allah




1- Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.


2- Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.


3- Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.


4- Surah Al-Waqiah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.


5- Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur.


6- Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.


7- Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian.


8- Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.


9- Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.


10- Surah An-Nas dapat melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was.




*Ingin diingatkan, kita hanya berusaha serta yakin bahawa segalanya hanya berlaku dengan izin Allah.


Sumber - FB Lelaki Soleh Idaman Wanita Solehah




ZIKIR HARI KHAMIS
SUBHA NALLAH HIL A'ZIMI WA BI HAMDIH
~Diampunkan dosa kita walau sebanyak buih di laut atau pasir di bumi Allah~


Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.

37 comments:

Asrul "iLham" Sany said... [Reply]

gua ada suprise untuk lu dalam entri terbaru gua :D

syakey said... [Reply]

ini bagus! ;)

Asrul "iLham" Sany said... [Reply]

lu memang kacak...

bodek2 tak dapat pree stiker? muahahhaa

Asrul "iLham" Sany said... [Reply]

gua gurau2 je, tapi gua memang nak tempah stiker dari lu ar, gua minat gile kat actor Jeffrey Dean Morgan, kang gua beli dari u, custom made kan? gua just send gambar ke apa?

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

thanks for sharing :)

dill said... [Reply]

thanks yousof :)

dill.

Apik Pehe said... [Reply]

wahhh..surah2 ni la yang sentiasa nak dibaca ketika sembahyang...

fathiahRAIHANA said... [Reply]

nice sharing :>
surah al-mulk dgn 3Qul tu boeh bc sblum tido .
kite suka surah dukhannn :>

aiEz said... [Reply]

bagus ni...kena amalkan selalu...

*yousof,terima kasih sahabat utk komen yg ko bg tu,insyaAllah perlahan2 ak perbaiki kelemahan diri...

Cikpuan rara said... [Reply]

surah2 Allah sume dpt melindungi kita kan.

Asrul "iLham" Sany said... [Reply]

size terbesar skali stiker ko brape hengget? n brapa besar size die? gua suke size besar2 baru puas hahhahaha

aqmalazmi said... [Reply]

thnks share yeah yusof :)

Asrul "iLham" Sany said... [Reply]

menarik gak offer lu, nanti pe2 gua roger, awesome dapat stiket pelakon feberet gua ni :D

Kartini said... [Reply]

Maha Suci Allah :) setiap dijadikan ada Hikmah nya

Chegu said... [Reply]

apepun kite kene ingat... ayat2 ni semua takde kuasa, yang berkuasa hanya Allah, ayat ni sbg asbab sahaja, nice sharing...

Jue said... [Reply]

menyokong pdpt di ats (smbl tunjuk satu bintang)

kekdg (ala nak tulis tp takut ayat x sesuai la pulok)

aku err simpan dlm hati je la pe nak ckp =)

BENA said... [Reply]

terima kaseh en Usop ! :P

nasha sanza said... [Reply]

bagus untuk saya..thanks!

Anif Abdullah| AA said... [Reply]

thanks usop..
serius,kekalkan entri yg bermanfaat k.. org suka :)

Aqiim said... [Reply]

thanks 4 sharing ye bro.. :)

Rain said... [Reply]

thanks the info.

:::terasa ada org kacak bergaya je di sini ;)

ToshioMario said... [Reply]

banyak nyela pahala u, wat camni slalu, n shukran 4 d reminder!

Cik tikah said... [Reply]

thanks :)

cucu umie said... [Reply]

terima kasih atas perkongsiannyer ye usop..

Ieja said... [Reply]

tq for sharing :)

budakampung said... [Reply]

bagus hang naa..hehe..may Allah blessed you~ ^^

syahirooAhmad said... [Reply]

terima kasih bro kerana berkongsi..

mahirahnazlim said... [Reply]

kena amalkan ni . thank you share :)

chemay said... [Reply]

tengkiu encik yousuf.
:)

little_teddy said... [Reply]

ko hafal surah yasin ke sop??selute sama lor.huhuhu

fathiah said... [Reply]

tq 4 da info. ya :)

syasyajohan said... [Reply]

nice post.thank you(:

Pamie said... [Reply]

perkongsian yang bagus bro.

Hashira Yusoff said... [Reply]

thanks for this sharing~
senang2 je dapat pahala mngunakn blog kn... :D thumbs up!

semutsengal said... [Reply]

huh,

aku masih lalai lagi ni.

Hanie_Dew said... [Reply]

ustaz aku cakap apa apa pun kita kena yakin dan pecaya pada kuasa Allah.

Cik Anita said... [Reply]

alhamdulillah,

perkongsian yang sangat hebat! nak share eh entry ni hari Jumaat kang.

:)

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails