Monday, November 14, 2011

Kau boleh!




Selamat maju jaya untuk kakak aku yang dah mula menjawab soalan² SPM mulai hari ni. Termasuklah semua pelajar yang lain. Tenang dan bagi yang terbaik. Kauorang pasti boleh!



Jika kau fikirkan kau boleh, kau pasti boleh melakukan!
如果你认为你可以,你一定能做到!
यदि आपको लगता है कि आप कर सकते हैं, तो आप निश्चित रूप से कर सकते हैं!

Mujur aku dah pandai guna Google Translate.



Jugak pada team Malaysia dalam Sukan SEA 2011. Kauorang pasti boleh lah! Kalau tak dapat 45, dapat 50 ketul pingat emas pun ok. Kami sokong je!

Semalam terbaca dalam surat khabar, dekat Indonesia sana cuma ada pingat emas dengan perak je. Gangsa diaorang panggil perunggu. Benar nggak Arisha?



Err ayat atas tu releven untuk beberapa tahun lepas. Akak aku dah beranak sorang pun sekarang ni, anaknya comel macam ibunya la. ;D



Sekian.
Masih ada plan B.

51 comments:

Fathiah Hamim said... [Reply]

perunggu? menarek.

good luck la yea untuk yang spm

Aweyn said... [Reply]

gooooooooooo malaysia! :P

Cik tikah said... [Reply]

byk cerita dlm 1 entry. nice!! cik tikah igt YOUsuf ni dh 20++ umurnya. hehe,.

missSenget said... [Reply]

aku igt kakak tu ko tuju utk anak kakak ko...


tertanya2 jugak..

alia zainol said... [Reply]

yakin boleh malaysia boleh :) SEMANGAT!

MINAT NAJWA LATIFF? MEH TENGOK NIH http://im-not-heartless.blogspot.com/2011/11/ikut-fesyen-najwa-latiff.html

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

iya, malaysia BOLEH!!

yes, you're right. here is been calling as pingat perunggu!

dill said... [Reply]

yay! Malaysia!

dill.

alien said... [Reply]

perunggu
em, pengetahun baru ni

Cik TeN10 said... [Reply]

ko bile pulak nak beranak ?? ehhhh.. ehhh mksd akunnk ada anak sdri?.. hehehe

KizZ said... [Reply]

Huhuh...real steel...terbaik...kau boleh ooyeah!!malaysia boleh!

Umie Artoqiemie said... [Reply]

Go indonesiaaaa yeahh .
ketinggalan betul lah kau..

Anif Abdullah| AA said... [Reply]

Sekian.
Masih ada plan B ---> tagline tetap eh.huhu...

gud luck kpd semua calon spm :)

Cik TTK said... [Reply]

aku ingat ko tersalah taip adik tu kepada kakak,..rupernyer ko pending beberapa tahun yek..adehhh

Juno said... [Reply]

perenggan pertama buat aku tunduk tak bermaya.

aku fikir kau form 1 la siaal.

najihah sahami said... [Reply]

hohoho..adik Mish pun SPM taun ni. yeye....bebudak yang berjuang pasti boleh! erk..tetiba!

syafiqakarim said... [Reply]

hbs je SPM,aku pula exam.
Ya Allah,cuak nye T.T

haha weh,tu cite real steal kan?
best gilossss

aiEz said... [Reply]

perengu apa beb?ak tak faham...=.=!

*pic gerak tu macam robot ngn dak tu yaaw yaaw je..hahaha

semutsengal said... [Reply]

Err,

ni kad ucapan yang kau bagi masa akak kau nak espiem ke ?

syahirooAhmad said... [Reply]

geng..untuk spm kali ni.. ko tak de ke reka plan B bagi memudahkan mereka menjawab dgn lebih lebih lebih tenang.... kau kau pakar plan plan ni.

Miz Novexx said... [Reply]

pinjam teks ucapan ni nak emel kat adik yang nak exam SPM, boleh??heheh....
(^_^)V

Nursyahira izzati Ngadimon said... [Reply]

bang usop ! akk mne 1 ?

abg bile ag ? ehemmm !

goodluck spm cndidates . asip :)

Aisyah Aina said... [Reply]

pehh..kakak kau baru nak ambil SPM..maknanya kau muda lagi la..hahaha

khairul akmal bin azman said... [Reply]

gua mmg suke citer real steel..
tgk 2x tue.


mmg terbaik beb..
dak tue semangat tinggi kan.

ch000tz axoera said... [Reply]

boleh kerr..? byway love that clip :D

ABU said... [Reply]

plan B kalau akau tertinggal flight pagi esok aku akan mendayung sampan ke Lahad Datu hahahaha

apasal lambat sgt wish kat kakak ko hahahahahaha

aku pun nak wish good luck kepada semua manusia di dunia ni yang ada misi dalam hidup oyeeeah!!

♥ p a a n i ♥ said... [Reply]

hehe kakak kamu nk amik spm kee?? say gudlak to her.jaga kesehatan.

Fara E's said... [Reply]

aku ingatkan kau btol2 tulis dalm bahasa lain , google translate ghupenye , haha

adwafarahin said... [Reply]

risau adek adwa jwb exam nie..haihh moga2 die ok la kan

gud luck bebudak spm!

aleen aiden said... [Reply]

xdapat 45,50 pon ok..hahah.mcm haremm!

khairul akmal bin azman said... [Reply]

salam der!
ko amacam?

BENA said... [Reply]

aku bedebar2 nak jawab spm wey , yelah tak stadi ape nih . HAHAHA ;)


amboi ! aku ingat kau buat ayat untuk kakak sebab kau perasan muda! hahaha ;)

khairul akmal bin azman said... [Reply]

bile nak lepaking same?

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

haha..kau nih sop! boleh pulak kan kakak kau ambik SPM..sedangkan kau lahir kemudian drpd kakak kau..haha

Gdluck to all SPM's candidates!

Hoyeah! MALAYSIA sangat hebat, pakcik sayang aku kata kalau duduk overseas memang semangat cinta kan negara tuh tggi level menara KL weyh.. serius! Da duduk negara org baru tahu yg negara sendiri jugak best..kan? kan? kan? ;)

rozeeta rashid said... [Reply]

perunggu? dah macam penunggu pun ada jugak. haha. gud luck kat kakak awak!

Amna.Qadeeja said... [Reply]

perasan muda lettew heh

go malaysia go ! ;D

Hanie_Dew said... [Reply]

kau ni.ucapan gud luck tuk kakak ko tuju kat anak dia la. tu pun bila anak dia da ckup umur nak ambik spm.

Sarah Mohd Saleh said... [Reply]

ecehhhhh...berkobar2 plak die

Bella Bell said... [Reply]

harimau Malaya. auwwwmmmm.. hikhikhik.


umur kau berapa tahun ye ?

Liyana Zahim said... [Reply]

nape aku tak phm? ko adik2 lg ke? hahaha~

onie said... [Reply]

baru nak tegur yang kakak tu,miahahahaha!aku syak kan cop, ko penah dapat A+ dalam bahasa google translate la,ye dak? :P

cik nur said... [Reply]

ucop ber anak satu hehehe

Ain Zulaikha said... [Reply]

aiyakkkk, ni cite pasal ape ni sebenarnya? hahaha

Solihin Zubir said... [Reply]

kakak? lerr.. budak skolah rupanya hang ni.. aku ingat dh 20 lebih.. hak3..

gud luck buat kakak.. :D

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

wakakkaka...egt kakak baru nak amik SPM...heheh

apa pun...semuanya boleh..heheh

khairul akmal bin azman said... [Reply]

ila pun de kat tas..

malaysia boleh!
best bro1

Cik TeN10 said... [Reply]

Yup !! Gambar2 tu kenangan dan memori sepanjang aku merantau.. Blog jugak ala2 public diari utk tatapan aku bila tua nt.. Heeee thanks sbb like it !! :)

azalia hjsalleh said... [Reply]

pandai ye ckp cina, ckp india. hebakkkkk mu nie ;) lol

mng byk2, dpt emas, balik mesia kita lebur emas2 tu

Cik Anita said... [Reply]

itulah dia...

bila baca ayat last ko tu, baru aku hilang salah paham aku pasal umur kau.. kalau kakak kau baru spm, apa kejadah umur kau sebenarnya!

hish. nasib baiklah~

Munnafendy said... [Reply]

haha bleh plak nak wish kt kakak,dh ada anak lak tu..hehe =)

perunggu? dh mcm penunggu je

alexa yussida said... [Reply]

cet!ingatkan adik pompuan dipanggil kakak..rupanya kakak betol yg bukan calon spm 11' pon..ishk..nasib perunggu bukan penunggu :D

miSpYeja said... [Reply]

kalau pakai google translate boleh lah..ahahha^^
mis pun pandai^^

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails