Saturday, August 13, 2011

Kisah gigi di kota London

Assalamu'alaikum sahabat ;)


Sebagai rakyat Malaysia prihatin yang belum pernah ke London, aku nak cerita sikit pasal saudara kita (Ashraf Haziq) kat London yang kena samun dan belasah sampai patah gigi dan rahang hari tu. Sungguh biadap la manusia yang buat tu sampai aku terfikir kemodenan diaorang tu tak melambangkan kematangan pun, tapi bukan semua la. Sebab lepas kes biadap tu kecoh orang ramai kat sana yang prihatin terus buat satu website khas untuk kumpul bantuan buat Ashraf. Boleh tahan banyak jugak yang prihatin dan sudi bantu. Tapi itu tak cukup nak hilangkan kesedihan mak Ashraf.


Aku rasa kalau PDRM tak berjaya kawal BERSIH yang berniat 'suci' tempoh hari tu, benda burul macam ni boleh jadi kat tempat kita. Sebab tu Polis kat London sana pun dah terfikir nak ikut cara PDRM guna pemedih mata & semburan air untuk halau perusuh² yang berfikiran matang semua tu.



Tapi kalau ada jugak manusia yang tak nampak keburukan benda macam ni, tak tahulah nak cakap apa lagi. Bak kata bekas kekasih Irma Hasmie, lu fikirlah sendiri!. Wassalam.

36 comments:

syrupmasin said... [Reply]

gile kesian kan doe dy..kau tolong lah doe dy..bg kate2 smgt :D

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

bersihkan jiwa.

YOUsoF said... [Reply]

syrupmasin > Aku tak dapat cuti la Sin nak ke London tu... (bajet duit berlambak je nak ke sana).. HEHEH

Anisa Hang Tuah > ... dan raga... ;)

Faidhatul Arfah said... [Reply]

yeayy , lu pikirlh sendiri. hee (:

lilypelangi said... [Reply]

memang kesian tgk asyraf tu . dah la kena blasah . pastu kena rompak lak tu . aish

stuck said... [Reply]

kisah dia mmg sedih,,,

cucu umie said... [Reply]

mase tgok video dia tu yg kecian kot.. aishhh tpy alhamdulilah rakyat sane okay2 and fham.. lgpon family dia bkl sampai london hari inikan..

laskar pelangi said... [Reply]

kesian jer kat budak tu..tapi nasib rakyat kita ni prihatin kan.

syrupmasin said... [Reply]

haha..ohh ye ke doe..ta pe lah kan..tulis dekat blog pon oke kan..haha..kalu aku jd mcm tuh kau tulis kan lah jugak doe :D

YOUsoF said... [Reply]

Faidhatul Arfah > Fikir jangan tidak fikir... ;)

lilypelangi > Sangat kesian.. Tak apa, ambik pengajaran.. lepas ni lebih hati²..

stuck > Sedih dan menyakitkan hati kita yang dapat tengok je ni..

cucu umie > Yup... Ramai yang yang faham dan tak sokong benda tu..

laskar pelangi > Yup.. Pelajar lain sila la ambik pengajaran ye..

syrupmasin > Tu la kan.. taknak lah, tak sampai hati aku nak fikir kau kena macam tu....



;D

Anif Abdullah| AA said... [Reply]

kisah beliau menjadi teladan kat cni.. huhuuuuu..

Amna.Qadeeja said... [Reply]

kan?kesian betul budak tuh

taw xpe 'bersih' la sgt kan. hehe lu pikirla sndri ;D

Miscellaneous Smiles said... [Reply]

kesian dy

Umie Artoqiemie said... [Reply]

ashraf haziq!!! kesian kat dia.. sian family dia aku tgok kat tv tadi..

syrupmasin said... [Reply]

haha..perghhh..nnt nak buat2 cerite lah..mesti ramai org kesian dekat aku nnt :D

WZulhilmi said... [Reply]

mmg teruk lah dia kena pukul sampai terjejas sikit percakapan dia.

[sutera kasih] said... [Reply]

simpati dgn nasib asyraf tu..dh lah baru 1st year..

Liyana Zahim said... [Reply]

Ha'aa.. Asenye sbb muke dak tu nerd sgt kot babtu kne atack gile2... Ptah gigi tuh!

muhamad hanif said... [Reply]

nasib tak arwah..dahla nak raya.


ishhh.!!

cik sakdi said... [Reply]

terbaekk la sindiran tu like!! hahahah :D

ishiko said... [Reply]

hmm.. macam mana lah kan...

wenkhadi said... [Reply]

kesian mamat tu...baru je pegi belajar dah dapat pengalaman buruk. Nasib baik x kena tikam.

Aisyah Aina said... [Reply]

nasib baik patah gigi ngan rahang je..tapi tu pon dah rasa seksa sangat..

BENA said... [Reply]

ashraf haziq tu kawan adk aku, dia selalu aja adik aku akaun . * adk aku la yg cakap. hehehehe *



tapi selamat ade video tuh. kalo xde vdeo tuh.mybe satu dunia pon tak hiraukan. betol x ? ke salah pe aku ckp? huhuhuhu ;)

Syahirah Suhaili said... [Reply]

aiseh..kesian la kat dia..nasib baik kat cnie xde jadi cam tu kan..oh sayang abg2 PDRM..haha..tetba je :D

najihah sahami said... [Reply]

kesian asyraf tu kan. xpasal2 xde gigi..huhuhuhuh

syafiqakarim said... [Reply]

aku xtahu pape pasal cite si asyraf
tu.tup2 tgk org sebut2 nama dia.
hahaha.pasal asyraf a.k.a alesya
farhana tu tahu la.haha

org kita mmg prihatin.

Run Away said... [Reply]

tak shukew nyer doktor...GG...;p

soffea said... [Reply]

kan :) alhamdulillah.. PDRM masih mampu mengawal dan menjaga keamanan Malaysia. semoga semuanya baik2 saja :)

semoga ashraf tu pon cepat sembuh. insyaAllah~

Nurnajwa said... [Reply]

Ehhhhh, kesian mamat tu T^T

ps: Take care^^

alif haris said... [Reply]

kesian kot kt asyraf tu .. dah kene tibai pehtu kene curi lak barang die ..

memang byk buruknya kalau negara kucar kacir gitu .. huhu

ABU said... [Reply]

betul setuju dgn apa yg dikongsikan..mari kita buka mata semua..:P

oh budak yg kena balasah dan rompak tu..kasihan kat dia..dia dah ok kan ..

Far8 budak baik said... [Reply]

tu ar kn..
kekasih irma ngan nabil??
jeng jeng jeng..
hahahahaha

siti kektus said... [Reply]

kesian sgt. jatuh saham dah. :p

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

Prihatin sungguh lah pakcik nih..eh, nak jugakkan bekas kekasih Irma Hasmie..

Irma Hasmie semangat kau erk..haha :P

Izzaty Ishak said... [Reply]

Kesian budak tu kan. Patah gigi bagai. Adoih

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails