Saturday, September 8, 2012

Ingat mati ingat sakit

Ingat mati ingat sakit
Ingatlah saat kau sulit
Ingat-ingat hidup cuma satu kali...

Berapa dosa kau buat
Berapa kali maksiat
Ingat-ingat sahabat ingatlah akhirat..

Cepat ucap Astaghfirullahal a'dzim..

Setiap kali karaoke lagu ni aku tak dapat feel dia. Tapi bila nyanyi sorang² sambil menunggang motosikal barulah dapat feel dia. Kena dekat batang hidung. Manusia, tak pernah dapat lari dari dosa. Tapi satu cara untuk kita lari dari dosa adalah lawan hasutan setan sehabis daya. Lagi dan lagi..


Astaghfirullahal a'dzim


**************************

Tadi adik aku hantar SMS:

"Mak ada ckp x, kawan adk nak stay sini..
Takut kau terkejut tba² ada awek cun huhu"


Aku jawab:

 
Adik aku, baru habis latihan industri dia semalam dekat Pejabat Agama Kota Tinggi. Minggu depan nak kena hantar report, kebetulan kolej dekat dengan rumah aku maka kawan² dia yang jauh tu kena la tumpang rumah mak bapak aku kan. Harap² aku berjaya berkelakuan spontan dan tidak berlakon macho di depan kawannya nanti haha

26 comments:

anamizu kaito said... [Reply]

hamboihhh ramai tu bleh buat pilihan.
suruh je mak usop pilih nk yg mane.
untung2 mak sop setuju sponsor duit
kawen.. hehehe

::FAIZ:: said... [Reply]

:)

Yousof said... [Reply]

• anamizu kaito > Hamboihh kembali.. ;D Dua orang je kot.

Ini yang pakcik tu maksudkan dengan kasut bunga-bunga kan? heheh


• ::FAIZ:: > ;D

♥ Nana BamBam ♥ said... [Reply]

Insya'Allah boleh je.

Jaga mata tu penting :)

HeNRieTTa JoSe said... [Reply]

Errr....kontrol macho erk??? Hehehe....sweet plak tgk cpu tu....

syafiqakarim said... [Reply]

tak bole la kite nak ber waksap nanti
bila ada awek cun.heh


*lagu tu beri kesan

hani said... [Reply]

rasa riang di hati tak ada awek nk stay rmh? tunjuk la skill memasak sop! buat bekpes.:)

ha..tak pon try ajak2 mereka solat berjemaah smbil kau volunteer jadik imam ke.heheh..

eva said... [Reply]

nak control macho? takyah lah usop.. awak dah cukup macho tu haha..

Rain said... [Reply]

" ramainya calon menantu pilihan mak, kau pilih sendiri la mana berkenan. "

;D

fadh leyanie said... [Reply]

semoga dapat lah ko berkelakuan spontan sop,:D
*manusia kadang2 buat dosa tanpa mereka sedari..

Amna Qadeeja said... [Reply]

hehe nanti pakai penutup mata, barulah boleh jaga mata heheh jangan risau usop boleh Insyaallah :)

Ash Give said... [Reply]

so cam mana.. dapt tak sorng, bejaya tak berkelakuan baik haha..

si robot comel said... [Reply]

ehem kirim salam kat awek cun tu, hiks :p

nitnot said... [Reply]

susah susah duduk je dalam bilik jadi anak dara haha

hm lagu tu memang kena hayati sorangsorang dalam keadaan sunyi dan ia sangat berkesan.

CekbOlat-bOlat said... [Reply]

agagagagga,malu2 kucen lak dah =..="

ct kektus said... [Reply]

haha. harap sopan santun lah anda ye. jatuh saham, sendiri rugi. keh keh


mana ada orang sempurna kan. moga hari ni lebih baik dari semalam.

shidaR said... [Reply]

3310 layan hehee ^_^

Samad said... [Reply]

ehemm kirim2 salam kirim2 number phone awek tu kat sini pon cun gak. kehkeh

the malay male said... [Reply]

Spontan n sopan.... Huhuhu

aiEz said... [Reply]

assalamualaikum yousof,

nanti tetiba rasa macam nak pakai lawa jer hari2,cayelah...hehe

*lagu tu mmg insaf,selalu ingat mati itu perlu..

najihah sahami said... [Reply]

hhaa..nak dengar usop karoke skaliii..:)

ewah2..ada awek cun numpang umah dia..suke letteww.....

KizZ said... [Reply]

Ahaa...dah jumpe tak tu usop??

cimöt said... [Reply]

aku pon mcm tersimpul malu.. hahaha

Evagurl Izma said... [Reply]

nokia tu lg cun dr semua awek 8)

Surya☼Chandra☼Gobel said... [Reply]

jadi terinspirasi Saya,, :D
makasih nih post,a,,!!
don't forget for join to my blog,,thx,,!!
suryachandragobel.blogspot.com

Blue Violet said... [Reply]

lawan syaitan sehabis boleh.. mereka ada kt mana2 je, bial2 masa je mereka boleh hasut kita. InsyaAllah akn lawan hasutan tu semua....

Hahaha. biasalah.. bukan lelaki je.. perempuan pun ada rasa mcm tu jgk.. tapi perempuan rasa sgt tak selesa bila ada lelaki dtg ke umh kita.. so perap je dlm bilik tu..nk kuar boleh je pakai tdung, tapi tetap malu klu pun dah kai tdung..

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails