Friday, August 3, 2012

Tanda-tanda waqof (kena tahu)


Bercakap pasal mengaji/ membaca al-Qur'an ni aku mesti akan teringat kegarangan bapak aku ajar akak² aku dulu. Lidi sate dekat tangan, siapa² yang tersilap bacaan tu bapak aku cucuk tangan dia guna lidi sate tu huhu. Kebiasaanya sesi mengaji tu akan berakhir dengan tangisan akak² aku hehe.


Aku pulak belajar mengaji dengan abang aku, maka selamatlah tanganku dari dicucuk. Belajar mengaji pun tanpa tangisan.


Dah beli Al-Qur'an cantik² tu takkan nak simpan atas gerobok je kan? Jom sama² insyaAllah! :)


25 comments:

eszyamin said... [Reply]

aku pulak ibu..kemain garang, asek kena cubit je kat paha ni bila salah baca..nak-nak bila dah ditegur tp still ulang kesilapan..kenangan2..

tula bro sama2 kita byk2kn ngaji yer..thanx ingatkan

aiEz said... [Reply]

Sama2 kita mengingatkan yousof..trima kasih kawan..:')

hani said... [Reply]

alhamdulillah mengaji tak putus walau tak hari hari.hehe..

time ramadhan ni tadarus kt tempat keje sop, baru dua tiga hari lepas tazkirah pasal tanda2 waqof ni.. :)

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

nis pulak belajar dgn ibu

alhamdulillah

sama-sama kita belajarya usop (=

syafiqakarim said... [Reply]

mekasih sop.
ni memang mengimbau kembali.
kdg bila baca lupa.



tq

docche said... [Reply]

saya suka.....ustaz aku mengaji rotan sampai birat badan


http://blogdowh.blogspot.com

HeNRieTTa JoSe said... [Reply]

thanks for the share....

ஜ miss klanika ஜ said... [Reply]

belajar dengan tok guru dulu-dulu nie. ingat-ingat lupa dh skrg

Fara E's said... [Reply]

kadang2 tak ingat dah tanda bacaan ni semua .
thanks sofsof ! haha

doakan aku weyh ! aku ingat nak khatamkan al-quran bulan ni T.T

anamizu kaito said... [Reply]

teringat dedulu mase mengaji kat umah tuan guru.. pegi start sblm mgrib kene p dah.. solat mgrib mesti kat umah die.. pstu ngaji----- smpaila masuk isyak.. solat isyak dulu.. pstu nti konfem die akan bg mkn nasi+lauk taruk dlm talam.. makan dlm talam =P








slm ramadhan,
cik ana

eyjalukman said... [Reply]

best sbnrnye bljr tajwid ni . nnt nk baca Al-quran pun lancar and rsa best je :)

Cik TeN10 said... [Reply]

Ahahhh dulu masa kecik2 petang2 gi belajar ngaji..balik ngaji tu singgah merata la sblm nk smpai ke rumah..hahaha

Emm skrg zaman canggih kan..ada mcm2 application yg dh siap dengan tajwid sgla..sng dan mudah..tggal nak or tak je.. Di bulan mulia ni sama2 kita banyakkan membaca Quran :))

Smpai mesia 14/8.. Balik jepun balik 28/9.. Lebih kurang sebulan setengah jugak la dekat mesia.. :)

anif abdullah| AA said... [Reply]

thanks usop sebab ingatkan kembali.huhu...

Dkna Abza said... [Reply]

teringat kat arwah tok ayah mengajar dkna baca al-quran :(

Ibnu Kassim said... [Reply]

hari ini genap seminggu guru ngaji gua arwah..

inche hlovate said... [Reply]

pkai lidi sate?? adoii sakit tu..kalo mak aku guna cubitan je tu pun nangis2 juga haha

eva said... [Reply]

thx for sharing.. kdg2 lupa jugak..

dulu dgn uztad skolah.. tp uztad tu gatal lah.. huhu..

kalau mengaji jgn sorang2 nanti syaitan jadi tok guru pulak..

tgh cuba nak khatamkan bulan posa ni.. insyaAllah

Hanie Dew said... [Reply]

aku rasa mcm dah komen entry ni.eh ke.kat fb?

ramai yg masih tak thu tanda2 waqof ni. kalau aku selalu konpius yg kedua ngan yg last.

-meeSUPERGIRL- said... [Reply]

arhhh mase kecik2 dulu trangguk2 jee duk mngaji .. hehe .

Hans said... [Reply]

hehehe
teringat zaman mengaji dulu2 :-)

syakey said... [Reply]

ini bapak macam gigih jugak garangnya. kalau mak, fuhhh. peluhpeluh kalau dah kena panggil nama untuk ngaji dengan dia. @_@

yesss, betul tu. quran jangan di biarkan berhabuk. nak nak skrg semua pakai smartphone. haaa lg senang dekat mana saja boleh bc quran dah. :)

Azham Vsvc said... [Reply]

untunglah abang yg ajar...tak de la gerun sgt hehe...tp kegerunan itu yg membuatkan kita cepat belajar, dan ingat smpai skrg hehehe

RazFiRa said... [Reply]

ishh dah lupe dah tajwid2 ni.. thanks!

cikpinky said... [Reply]

smlm pun bru refresh blk..

psst: sy nk tempah stiker..cmne nk berurusan?

onie said... [Reply]

yang paling terbaik dan panduan bagi kita semua adalah al-quran dan as-sunnah :)

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails