Saturday, May 5, 2012

Lima haribulan lima

Assalamualaikum


Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezeki yang telah Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan. Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.





Astaghfirullah robbal baroya
Astaghfirullah minal khotoya (2x)

Robbi zidni i`lman nafia`
Wawafiqni a`malan maqbula
Wahabli rizqon wasia`
Watub a`laina taubatan nasukha (2x)

******************************************

Aku memohon ampun Ya Allah, Maha Penerima Taubat,
Aku memohon ampun Ya Allah daripada segala dosa,

Tambahkan kepadaku ilmu yang berguna,
Berikanlah aku amalan yang dimakbulkan,
Kurniakan kepadaku rezeki yg meluas,
Terimalah taubat kami dgn taubat nasuha…



.......
Bohonglah kalau aku cakap  tak rindu zaman kanak². Zaman yang bebas dari masalah. Bagi aku, benda yang paling aku rindu pada zaman tu adalah hati yang bersih, hati yang kalau dijaga sebaik-baiknya mampu menghasilkan 'aku' yang lebih baik dari yang sekarang, Wallahualam. 


قُلْ يٰعِبَادِىَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنْفُسِهِمْ لاَ تَقْنَطُوا مِنْ رَّحْمَةِ اللهِ، إِنَّ اللهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا، إِنَّهُ هُوَ الغَفُورُ الرَّحِيمُ.
 Yang bermaksud, Katakanlah (wahai Muhammad): "Wahai hamba-hamba-Ku yang telah melampaui batas terhadap diri mereka sendiri (dengan perbuatan-perbuatan maksiat), janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah, kerana sesungguhnya Allah mengampunkan segala dosa.. Sesungguhnya Dia adalah Tuhan Yang Maha Pengampun lagi Maha Pengasih.



31 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply]

perghh baju yang sama..lol

nice sharing dude

syakey said... [Reply]

yang dulu dah tak boleh nk buat apa dah pon, yang penting yang sekarang tu yang harus dan perlu dijaga supaya ada pada track yang betul ;)

selamat ulangtahun yousof!

aiEz said... [Reply]

nak wish kat sini pulak...hehe...yousof,selamat ulangtahun kelahiran...moga dimurahkan rezeki sahabat...hee

Muhd Aizie said... [Reply]

Baju yang sama. Fuhhhh! :)

Camy Alya said... [Reply]

Nak wish Hb jugak lah :P

syaEYRA said... [Reply]

lesung pipit tetap sama :)

farah hanim said... [Reply]

ehehe
muka tak berubh byk
hehe
selamat hari lahirrr ^_^

nurul said... [Reply]

Sedih dengar doa taubatni..mari berubah ke arah lebih baik,InsyaAllah -)

onie said... [Reply]

wahhhh....selamat hari lahir ..semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki ye :)

Ezad Skytech said... [Reply]

baju sama dan muka still maintain...hee~

selamat hari lahir..

lyana kamal said... [Reply]

selamat menyambut hari ulangtahun kelahiran, semoga hidup sentiasa di kelilingi oleh orang orang yang beriman :)

syafiqakarim said... [Reply]

dah besar dah yousof.
baju mmg sama? -.-'

selamat hari lahir sop.
tuhan panjang kan umur,kita manusia kena hargai tiap perjalanan hidup ni

Syakir Rahman said... [Reply]

muka dari kecik ngan da besor sama je :D

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

selamat ultah! semoga dikaruniakan kesihatan yang baik dan berpanjangan serta tetap sukses dalam urusan apapun.

mie said... [Reply]

zaman kanak2 zaman terbaik...
banyak pahit manis, suka duka..
ehehehe

Cik TeN10 said... [Reply]

Naqibah fatin pesan..kalau kita rasa kosong, kita boleh berdoa pada Allah supaya diberikan hati yang baru..insyaAllah :)

dill said... [Reply]

lesung pipit yang sama :)

dill.

kocix! said... [Reply]

ninndiaaa...baru nmpak orgnya..
kacak bergaya..hahhha..

RazFiRa said... [Reply]

baju tu photoshop ea? hehe

ABU said... [Reply]

mmg la rindu.. rindu nak mandi2 sungai hehehehe

betul ke tu baju ko sama..ke edit..:P

Faidhatul Arfah said... [Reply]

selamat ulangtahun kelahiran :)

wenkhadi said... [Reply]

hari lahir ke?...selamat hari lahir...moga murah rezeki dan dipanjangkan umur dan sukses dalam hidup. amin. :)

Amna Qadeeja said... [Reply]

lesung pipit maintain hihih

eva said... [Reply]

selamat meningkat umor heheheh.. selamat hari lahir!! wah wah.. bj tu mesti edit punyer ;D

Hanie Dew said... [Reply]

biar betul baju ko muat lagi?
Dia tak pernah tinggalkan kita.
astagfirullah masih sedikit pengabdian ku jua. nice sharing. semoga diberkati dunia akhirat yousof.

syahirooAhmad said... [Reply]

terima kasih bro.. potongan ayat yang last sekali tu betul2 membuatkan aku untuk terus kuat.. :)

"janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah"

sha my heart said... [Reply]

suka zikir taubatan nasuha.. =)

wah, nape baju sama?

anif abdullah| AA said... [Reply]

baju tu mcm edit..hehe

teruskan jadi yg terbaik k :)

siti kektus said... [Reply]

kecik ke, besar ke, muka sepesen ek. haha :)

Jue said... [Reply]

#tetibe duduk satu sudut mgenang waktu kita msh kecik, PHD xde wujud lg cuma rs jeles kalau org tu ade pencil case atau botol air lg gempak

ye, aku tau baju tu x diedit sbb aku dah bc latest entry haha

YOUsoF said... [Reply]

Baju sama setelah di-edit.. ;D

Muka nampak sepesen dalam gambar ni je kot.. hehe

Betul la Jue. PHD tak ada. yang ada SSM (seronok setiap masa) hahah.

Botol air paling gempak aku rasa masa tu yang bentuk telefon gedabak tu..

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails