Saturday, December 17, 2011

Pemilik hati



Nama band Armada ni dulu Kertas. Lagu diaorang yang aku mula² layan dulu lagu Kekasih Yang Tak Dianggap. Keren gituh suaranya. Lama senyap tiba² diaorang tukar nama jadi Armada sebab ada masalah dengan syarikat rakaman diaorang. 




Selalu jugak aku dengar lagu² dari seberang. Band sana berkali-kali ganda lebih banyak dari band kita kat sini. Apa² pun aku tetap sokong industri muzik Malaysia cuma bikin lagu tu biarlah terus mantap dan dijaga 'kemanisan' liriknya supaya tidak panik bila digam.. hehehe



Lepas habis layan lagu ni boleh sambung semula zikir bawah ni.. ;)






Zikir Hari Sabtu

LAA ILA HA ILLALLAH
(sebanyak mungkin)
~Allah akan hampir kepada kita dan akan memberi segala kebajikan kepada hamba yang memuji-Nya~






Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.

31 comments:

TiraPengemis said... [Reply]

jom berzikir...

aiEz said... [Reply]

layan juga ak band kertas@armada ni..layan pun sebab yg sama mcm ko juga..lagu kekasih yang tak dianggap tu,pergh kena emosi waktu tu...

eva said... [Reply]

patutlah mcm pernah dgr sora ni.. pernah bawa Kekasih Yang Tak Dianggap.. nice song..

Izzaty Ishak said... [Reply]

Hahaha. Dulu layan jugak kekasih yang tak dianggap tuh. Baru tau dia dah tuka nama jadi Armada.

syakey said... [Reply]

layan kot lagu kekasaih tak dianggap ni.....

ABU said... [Reply]

layan bah kalau kau..

UNA budak BAEQ said... [Reply]

ya harus diakui lagu seberang lagi mantop dari sesetengah lagu cembangang mesia . namun bagaimana aku juga tak berapa layan lagu sebarang dan mesia . layan nasyid je . muehehe

eh sedap jugak lagu pemilik hati :)

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

indeed, banyak juga lagu best from armada band, including kekasih yang tak dianggap..emm, the songs form mbah surip is all quite funny and okay too..

najihah sahami said... [Reply]

Playlist mmg bnyk band indon..wangsa..republik apa semua.best lagu dorang.hehe..

jom layan zikir lak.

Anif Abdullah| AA said... [Reply]

layan gak indon eh.. huhu
aku ske shiela 0n7 n kangen :)

Cik TeN10 said... [Reply]

Ahaa aku pn suke jugak ngn lagu kekasih yang tak dianggap.. Oo xtau plak da tukar nama.. Layan~

wehh thanks utk zikir tiap2 hari ko letak kt entry ko.. :)

cimOt said... [Reply]

Kekasih Yang Tak Dianggap

aku suka giler lagu tu..sampai sekarang pon aku layannn!!! sedap laaa..

dill said... [Reply]

oh. patut la tak de dengar pasal band kertas lagi.

ketinggalan ketapi guwa ni

dill.

Cik tikah said... [Reply]

oh, kmplln kertas upanya

Pamie said... [Reply]

tak berapa layan lagu band seberang..hehe..

Cik TeN10 said... [Reply]

pstt.. mmg patut tgk running man.. nak2 time nga stress.. tak kering gusi !! seriusly kelakar !! :)

Fyqa said... [Reply]

ohh ptotla dh tuka nama rupanya.

acheeqa farhana said... [Reply]

lagu2 seberang kadang2 mmg superb..layannnn~~

khairul akmal bin azman said... [Reply]

layan gak ''lagu ni!


feel!!!

cam terbag2 da ni!

Azham Vosovic said... [Reply]

YOU: boleh tak share doa/surah yang berguna utk orang yang tgh rasa down mcm sy? huhuhuhu

Jurnal Murahan said... [Reply]

wah wah wah bagus nye


rasa nak buat adik ipar je kahkahkah

Jue said... [Reply]

aku xpnah dgr lg lagu ni..jap lg aku lyn time lunch hihi

Asrul "iLham" Sany said... [Reply]

ketagih dengan lagu plis plis plis tu

walaupu liriknya sangat2 bodoh, tapi lagu itu umpama virus yang berulang kali dimainkan dalam otak hahaha

apik pehe said... [Reply]

laa..armada ker namanya..hehe

Rain said... [Reply]

jarang2 dpt dtg sini. sori.. tapi bila makin kerap dtg gua rasa dah jatuh hati betol kat sini...


ada sajian rohani :) luv!

layan band indon kadang2(eh mcm selalu je aku layan)

konde said... [Reply]

jujurlah kalau band indon memang best2 semua

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

BENA said... [Reply]

dulu lagu Kekasih Yang Tak Dianggap aku ulang banyak banyak banyak kali .



papepon . zikir tetap berzikir :P

Kartini said... [Reply]

yeah saya tahu band kertas dan lagu itu :D hehe

Akmal Khalidah said... [Reply]

Lagu kekasih yang tak dianggap, best gilo. Okay,jom berzikir menambahkan pahala :)

ABU said... [Reply]

makanya kalau bikin lagu itu harus lahir daripada jiwa.. bukan main sembarang doang.. hahahahaha

sejak kapan kamu bisa berbicara indo.. hahahaha lucuh bangat sih bunyinya.. :D

Hanie_Dew said... [Reply]

tak kenal. tak pernah dgr lagu.

bagus baca entry ko hari hari ada zikir.

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails