Tuesday, September 6, 2011

Oh raya oh cuti!



Aktiviti lompat-lompatan.


Hai kalian!.. Udah²lah melantak kuih semperit tu, masih banyak lagi kerja lain boleh dibuat. Kalau terasa bosan cuba berdiri atas penimbang berat sambil tersenyum walaupun bacaan dekat penimbang tu tersasar jauh sama sekali (Gadis mudah alami situasi ini).. ;D


Lebih seminggu aku tak gunakan Plan B, nyaris² aku terlupa keseronokan blogging mujur aku ada geng yang ambil berat macam Pak Tua contohnya yang dua kali men-sound tentang kemalasan aku mengemaskini blog. Terima kasih Pak Tua, jugak kepada geng yang sudi beraya ke blog ni walaupun aku tak sempat sediakan kuih semperit dan air berkarbonat..


Itu tandanya ada jugak orang yang nak tahu cerita terbaharu aku walaupun tak sebagus cerita Karipap-Karipap Cinta, Hantu Bonceng mahupun Raya Tak Jadi. Maka aku pun cuba dapatkan momentum rajin tu semula sambil mengusap-usap misai pendekku.











Dalam mood raya yang masih tersisa ni, balik dari kerja semalam aku tengok ada sampul berisi kad raya atas meja aku, dan itu adalah kad raya ke-2 aku untuk tahun ni. Secara tiba² aku rasa seronok apatah lagi tulisan dekat luar sampul tu comel, persis tulisan gadis, akak aku pun ingat kad raya tu dari seorang gadis.


Tapi aku dah boleh agak kad tu dari geng Jawa Rangers aku, En. Alif Haris sebab beliau ada mintak alamat rumah mak bapak aku sebelum raya haritu. Terima kasih dan terima kasih bro.


Salam lebaran, salam kemaafan sekali lagi.. ;)



*Kiri kanan ni muka depan kad raya tu, simple tapi dimple. ;D

36 comments:

syrupmasin said... [Reply]

haha..perghh petik name aku..bapak terharu..haha..update pon blog kau..sakan beraye kau nih..anak buah ramai iye ta?? sakan lah raye..taon depan kau pulak beraye dengan anak kan?? haha

aku pon dpt kad dr alip..haha..puji sakan aku tulisan dy..haha

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

nak cuti raya lagi

em

Izzaty Ishak said... [Reply]

Weewit sakannya Usop beraya oh yeah?

Nak mintak duit raya. Ahahaha :D

(Dah la tak balas kad raya Usop, nak mintak duit raya lagi. Lempang laju-laju baru tau!)

Umie Artoqiemie said... [Reply]

tak abes2 kuih semperit.. buuu.

najihah sahami said... [Reply]

sakan usop membuncitkan perut eh? haha.

cantek lah muka depan kad tu.auwww!!semartt!

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

rayakan sebulan... hehehe
so selamat hari raya

muhamad hanif said... [Reply]

kau beraya oh yeah sgt weh. gila lah, banyak duit raya you ?

nabByla said... [Reply]

cuti dah habis,... sedih.. :(

Amna.Qadeeja said... [Reply]

eceh sakan bebenor inchik usop kt ni raya. sampai blog dilupakan hehe

smart kad raya inchik alif tu :)

duit raya utk mai mane? ;D

WZulhilmi said... [Reply]

memetik kata2 syrupmasin 'aon depan kau pulak beraye dengan anak kan??' Ko nk kawen dh ke?? Oh mai!! Explanation please. hahahaha

chemay said... [Reply]

yusufff...
nak duit rayaaaa
:P

missSenget said... [Reply]

cantik kad raya tu...!

aku pn dpt dua keping je..

hahahah

Fathiah Hamim said... [Reply]

tak minat samperit. suma kata aku pelik.

ekabukanmakcikkau. said... [Reply]

ishhh gua baran betul , asal semua orang kalau nak cakap pasal kuih mesti cakap pasal semperit ? cer cakap pasal bahulu ke kuih siput ke . gua kompiuss betul lahh

[sutera kasih] said... [Reply]

apa salah semperit??hehe

slmt hari raya yerr :)

Faidhatul Arfah said... [Reply]

slmt hr raye . hee (:

adwafarahin said... [Reply]

haihhh untungla..kite nie xde sape bg kad rye :(

alif haris said... [Reply]

hahahhahahaha !! tulisan gadis ..
jgn anggap aku ni auuww sudah la hahahahhaha :D

ade2mama said... [Reply]

koooo..law makn heehehe..
lompat tggi nmpk heeh..kew ade tali kt bdan ko geeeh:P

lawa la kt raye tu..untung la ko dpt aku ny??

eh ko kte nk bg kn?? kad rye kt aku..da anta:p
huhu

Cik Anita said... [Reply]

yeeee..

memang gadis mudah tersentuh dengan isu berat dan pemberatan! cisss..

haha*

Edy Ramanov said... [Reply]

wah, melompat2 keriangan ya. slaam merdeka raya.

aleen aiden said... [Reply]

cis!alif haris nih memang nak kene debik.apsal aku xdapat kad raya dr dia?keh3 :P

Peah Ros said... [Reply]

erm, penimbang berat yaaaa. Sentap sensorang! haha

apik pehe said... [Reply]

hahaha..usop..baper kilo dah naik?

khairul akmal azman said... [Reply]

aktiviti lompat melompat..
cm best jew..hehe..

Fara E's said... [Reply]

#jeles =='

Nursyahira izzati Ngadimon said... [Reply]

untunglaa dpt KAD RAYE .
eyra dpt MSG raye jee ,

haha . salam lebaran !

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

halo3....datang beraya neh...heheheh

fiezah91 said... [Reply]

haha.sakan beraya ke sampai lupa nak update blog sop?eheee :P

dhiera said... [Reply]

seronok kan dapat kad raya?

cik nur said... [Reply]

ucop oke lagi seminggu nur nak dekat 2 minggu baru ada hati nak update blog hehehe

Fyqa said... [Reply]

suka lettewww

;)

ABU said... [Reply]

kejadah karipap karipap cinta hahahaha

Saiazuan said... [Reply]

huhu msih dlm mood raya ek

Bella Bell said... [Reply]

aku baru nak bagi ko kad raya.. hehehe..


tapi tak pe la.. aku wish kat sini je la.. selamat hari raya.. maaf zahir dan batin :)

-Incek Fik- said... [Reply]

Sumpah style gambar tu.

Serius.

Eh, kenapa tak loncat kat atas laut? Kan lagi style..

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails