Wednesday, February 9, 2011

Lelaki cantik dan perempuan gagah

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته sahabat. Kalian semua sihat?




Fuuh! (sambil tiru gaya Awal Ashari).. Seronok raya cina haritu, siap dapat angpau, makan tengahari free pulak tu. Tapi yang paling mendamaikan bila dapat cuti 4 hari, ok la kan daripada orang lain yang dapat cuti 3hari setengah.

Mulanya excited nak naik keje sebab tak sabar nak update blog yang tak berapa wangi ni. Tiba² hari ahad tu aku 1 family dapat 'hadiah' dari seorang hamba Allah yang selama ni memang banyak menguji tahap kepanasan dan kesabaran hati kitorang. Bayangkanla bila benda (malas nak cerita lebih detail) camtu da sampai tahap melukakan hati mak bapak korang. Tak ke korang rase sedih sekali... Istighfar panjang aku mase tu sebab benda tu kalau difikir balik macam tak logik dan sangat kurang ajar sedangkan selama ni hamba Allah tu 'pakai topeng' manusia paling baik kat atas muka bumi ni. OK habis takut terlebih emosi plus aku taknak cerita lebih² pasal orang, sendiri punya perangai pun macam la baik sangat.





Tapi ni cerita yang betul tuk tajuk atas tu...



Kecantikan Lelaki & Wanita Islam

KECANTIKAN seseorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani.

Lelaki yang cantik adalah :-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan

2) Lelaki yang sedia terima segala teguran

3) Lelaki yang memberi madu setelah menerima racun

4) Lelaki yang tenang dan lapang dada

5) Lelaki yang baik sangka

6) Lelaki yang tak pernah putus asa




KEGAGAHAN seseorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan.

Perempuan yang gagah adalah:-

1) Perempuan yang tahan menenerima sebuah kehilangan

2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan

3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan

4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar dipenuhi segala keinginan

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh imannya.

sumber http://kunayanie85.blog.friendster.com








★ Malam semalam aku mimpi membeli 2 helai t-shirt bundle yang super cool berharga RM7 sehelai. Apa maknenye ek??

31 comments:

aisyahyusof said... [Reply]

sabar yea :D

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

hope dpt bini nanti perempuan mcm tu. hehehe

echah mashuri said... [Reply]

msih ade pln b.jgn risau.huhu

Along Tapa said... [Reply]

aku faham maksud mimpi tu YOUsof...tu dia suruh ko beli baju tu, bagi satu kat aku..ngahaha..

Gorengbaek - Cerita pasal valentine's day..apa kata korang

Hangit Habis dah - Come and hentam me...kalo aku salah..

cOnfuSeME said... [Reply]

ciri2 lelaki cantik yg dicari harap jugak dapat penuh kan semua ciri2 wanita gagah...sb no1,3 baru setengah ley jd..:P

beli baju baru meh kl...;)

efa said... [Reply]

kegagahan wanita pada perasaan hehehe =) alah tu tandanya suruh en usop beli dua2 dan pkai baju tu dua2 utk anda saja ekekeke :P

cik elina said... [Reply]

saya nk jadi gagah !

hehe

Amna.Qadeeja said... [Reply]

sy juga mahu jd gagah ! tp stkat ini sy msih xkuat huuu

btw,sal tshirt bundle tuh cm de something je heheh ;D

Solihin Zubir said... [Reply]

erk! aku mahu kelihatan catik juga lpas ni..
dan nk cari isteri yg gagah.. :D

MiLanGurLz said... [Reply]

patut laaaaaa ko senyap semacam jek. upenye ko cuti . heeee :)

tahan menerima sebuah kehilangan . huhuhu. aku tak gagah lagi la maknenye :)


makne mimpi ko tu . kre ko TAK KAN dapat nye baju rm 7 ! hahahaha :D

BENA said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
BENA said... [Reply]

patut laaaaaa ko senyap semacam jek. upenye ko cuti . heeee :)

tahan menerima sebuah kehilangan . huhuhu. aku tak gagah lagi la maknenye :)


makne mimpi ko tu . kre ko TAK KAN dapat nye baju rm 7 ! hahahaha :D

BENA said... [Reply]

gile laaaaaaaa. sekali keluar account adik aku ! MENYIRAPPPP aku ! HAHAHAHA :)

little_teddy said... [Reply]

YOU! entri ko patut ko tujukan kat tuan aku tuh...cik A.M.Y tuh..bior dia sedauuu..huhuhuhuhu.

nampak gaya nye ko nie dah gatai nak carik gewe ekkkk..keh keh keh.JOM BANGSAR...heheheh!....

CouLeur de Chiqu3 said... [Reply]

xpe ..what goes around comes around...

mimpi tu nk kate kmu bli bju 7kali gnda dr org lain kot..miuhahahah...

cik nur said... [Reply]

nur tak ckup gagah talagi tapi masih lagi dalam perbaiki diri :)

Yan said... [Reply]

maknenyer nak belanja aku selai baju..haha

YOUsoF said... [Reply]

aisyahyusof > Terima kasih Cik. Aisyah.. ;)


::FAIZ FARISH:: > InsyaAllah.. same² la kite usaha Faiz hehee..


echah mashuri > Hehe betul tu.. nyaris² terlupe Plan B tu ;D


Along Tapa > Hahaha aku pun sebebnanye da lame nak cari seluar bundle. biase t-shirt je..


cOnfuSeME >Yup betuul tu. masing² saling melengkapkan.. cam kapal layar. kalau sebelah berat, tak seimbang camne nak belayar kat tengah laut tu kan..

hehe tunggu wallet tebal sikit kot. dulu biase beli t-shirt kat reject shop kat PERTAMA sebelah SOGO tu je..


efa > Chewaah.. kecantikan lelaki pulak pada perangainye hehe.

hmm takpe la, nak cari seluar Rm15 kebawah dulu kot sekarang hehe..


cik elina > Tingkatkan usaha ok Cik cik Elina.. ;)


Amna.Qadeeja > Saya juga tak cukup cantik lagi Cik Amna.. so benda ni kira cam tonik tuk kita jadi manusia yang lebih baik kan..


Solihin Zubir > Bagus tu bro. dapat isteri yang betul² gagah pun ok jugak, senang nak sental baju kalau mesin basuh rosak ke kan.. ;DD

paradoks hati said... [Reply]

hehehe :)

YOUsoF said... [Reply]

MiLanGurLz @ BENA > Haha cuti tak la lame sangat.. cume naik² kje je job dah bersusun dengan majunye.. redha jela kerja kan ibadah.. ;)


Giatkan usaha tuk jadi lebih gagah ok!

Hahaha ape pulak aku selalu je beli t-shirt rm5.. kualiti ok je.. buat pe beli yang mahal kalu boleh dapat yang murah.. ( ceh macam moto ape dah)




tu la pasal.. agak tekezut jugak tadi.. hingatkan betul² adik ko yang taip benda tu.. ;D

YOUsoF said... [Reply]

little_teddy > Hahaha mane aku ingat perangai tuan ko yang perlu ditegur tu.. ;D

saje je.. tak sampai tahap tu lagi. Aku tunggu jadi betul² cantik dulu kot baru ke arah tu..


CouLeur de Chiqu3 > Yup betul tu cik.. tapi yang penting hati kitorang masih terluka lagi kot.. takpela lame² ok kot..


hahaha over sangat tu cik, 2 kali ganda cukup la.. ;D


cik nur > Yeah.. teruskan Cik Nur!! ;)


Yan > Boleh je kot... sehelai baju baby tuk anak buah ko.. ;D


paradoks hati > ;)

Amna.Qadeeja said... [Reply]

yup2,sy doakan inchik yousof bertemu dengan wanita gagah Amin.. :)

BENA said... [Reply]

gile arrhhhh ko balas komen aku khas tuk aku sorang. tak de kongsi2. HAHAHAHA :) banger jap aku . lalala :)


betoi tu. kerja kan ibadah . dan senyuman tu penting * tetbe jekk kan * . heee :)


pe kate . ko belikan baju rm5 satu kat aku boleh ? aku pakai baju abang aku jek . semua lam almari aku penuh ngn baju abang aku . so aku xpayah beli baju. HAHHAHAHA :)


haaaa aku lagi terkjut sbb tgh sedap2 komen. sekali kua. aik ? MILAN ? HAHAHAHA :)

ariph™ said... [Reply]

ngape x tajuk laki sotong dan perempuan badang? hahha. tapi laki tu bkn ko kan? hahahaha

alexa yussida said... [Reply]

sabar ye cop..:)

nak jadi perempuan gagah itu..

Myra Arshad (: said... [Reply]

perempuan yang gagah itu i loike ;)

YOUsoF said... [Reply]

Amna.Qadeeja > Amin Ya Allah... ;)


BENA > Hahaha aku pun tak prasan. aku balas sikit² bila sempat.. jangan bangge lebih² ok! ;D


haha betul la plus nak senyum cume gune sikit otot je banding kalau kita murung (menurut kajian la)

takpe lagi kot sebab baju abang ko pun ko tak abis sarung lagi kan hehehe.

takpe² aku paham korang kongsi laptop tu. orang kata sharing is caring..


ariph™ > Hahha aku tak terpikir camtu lagi la Rep.. next time aku leh try care lebih hyperbola camtu.. mekaseh² heheh

kat gambar tu mmg aku, muke agak huduh tu aku cover haha. tapi kalau lelaki lembut tu aku blm sampai lagi la..


alexa yussida > Mekaseh Yus..

Teruskan niat tu ok! ;)


Myra Arshad (: > ;)

kerja sambilan said... [Reply]

Kecantikan dan kekuatan juga terletak pada tanggungjawab dan keberanian memikulnya... Tak kira samada lelaki ataupun wanita..

YOUsoF said... [Reply]

Sangat betul! ;)

sembil9n said... [Reply]

yeah3 ~!

Zemint Firdaus said... [Reply]

like this entry

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails