Wednesday, December 22, 2010

August Rush






PERHATIAN!! Kepada sesiapa yang bergelar pemetik gitar tegar mahupun tidak, kalian sangat digalakkan menonton movie AUGUST RUSH ini ok!

SOALAN : Kenapa pulak?


JAWAPAN : Sebab ia memang TERBAIK! ;)


Sinopsis ringkas - Kisah ni pasal seorang budak, Evan Taylor @ August Rush (Freddie Highmore) ni tinggal kat rumah anak yatim tapi setiap masa dia yakin yang mak bapak dia masih hidup sebab dia percaya muzik yang dia dengar kat sekeliling ni macam mak bapak dia tengah communicate dengan dia.

Mak dia Lyla Novacek, (Keri Russell) seorang pemain chello konsert yang sangat famous. Bapak dia, Louis Connelly (Jonathan Rhys Meyers) pulak guitarist/ lead singer band rock. Nak dijadikan cerita omputih, satu malam tu diorang 'terbabas'. Pastu terus tak jumpa langsung. Pulak tu sangkut, Lyla mengandung, bapak dia pulak tak setuju dia bela baby tu.



Bertekak dengan bapak dia.



Lari keluar dari restoran.



Dilanggar kereta.



Sampai hospital, selamat melahirkan.



Sedar² je bapak dia cakap baby tu tak dapat diselamatkan (walhal bapak dia dah anta baby tu ke rumah anak yatim)



Boleh tahan koolgempakhabistakhingat budak August Rush si genius muzik ni. Muzik tu dah macam kacang badam bagi dia..

Pastu?... Sila la tonton.com.my sendiri ye. Kalian takkan rasa rugi..







~Masa ni first time dia dapat pegang gitar, tup² terus teror abes main tampar² gitar tu~


~
~Perform sekali dengan mamat tu, tanpa dia tau tu la bapak kandung dia~




Nak belajar main tampar² kompang sekali la pasni.

31 comments:

efa said... [Reply]

adess sini tak leh tgk la plak video tu..mcm best ja sinopsis dya...blik nnti nk tgk gna brdband..senang cikit hoho..uish nk belajar tmpar kompang?yeah moga berjaya mempelajarinya erk :)goodluck hoho

cOnfuSeME said... [Reply]

wah..mcm best...nk tgk la..;D

Bit Zamri said... [Reply]

yeah yeha...
nak donlod segera...

YOUsoF said... [Reply]

efa > Ades jugak... kalau tak dapat kongsi terus keterujaan tengok budak Ogos tu tampar² gitar.. ;D

bagus, tengok jangan tak tengok..

heheh mekaseh².. ;D


cOnfuSeME > Best lah.. sila la tnegok.. ;)


Bit Zamri > Yeah².. bagus². ( eh lame giler tak terbaca name Bit Zamri ni rasenye.. ;P

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

august rush mmg best
(:

Al said... [Reply]

ohhh..penah ade cite ni dlu
tp abeh ilang sbb format laptop


budak tu mmg terer bab musik kn
mcm dia dpt hayati sume jnis musik
last2 mak dia pon dtg gk kt dia punya konsert


huihh..mmg layan cite ni

Sepatu Hijau said... [Reply]

salam

hohoho..

bukan peminat filem :)

iwan_dextrous said... [Reply]

cool2...hihihi...

Dextrous cyber life
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

Along Tapa said... [Reply]

@iwan

nanti kita tengok..bawakla mana2 awek nnt..haha...

citer ni kena masuk list wajib tonton ni~~

Gorengbaek - Imam Mahdi pernah muncul di Mekah??

Hangit habis dah - Gila ko!!!Along Nak berenti berblog??!!!

mahirahnazlim said... [Reply]

macam besttt :)
nak tgok la nti godekk .

YOUsoF said... [Reply]

Anisa Hang Tuah > Kan3.. ;)


Al > Tula kan.. nampak simple tapi sangat layan la cite ni!

aisyah said... [Reply]

nsb kat utube ade..
layan tgk die men gitar~~

YOUsoF said... [Reply]

Sepatu Hijau > As salam..

takpe.. layan kan aje.. ;)


iwan_dextrous > Ye².. jari tengah tu lagi cool hahah


Along Tapa > Takyah wajib.. harus ditonton selalu pun ok.. ;D


mahirahnazlim > Tengok².. best lah! ;)


aisyah > Kak Cha?.. ;)

akak try la cari full movie, lagi layan..

BENA said... [Reply]

cte ni men dekat panggung ke weh ? ke memang cte ni da lame men ? ishhh serius aku tak tahu ! HAHAHAHA :)


papepon aku rase nak belaja tampar2 drum dr dulu . heeee ~ :)

YOUsoF said... [Reply]

BENA > Main kot tahun 2007 dulu mase ko sangat muda remaja.. haha. Tak tau main kat Malaysia ke tak. Tapi sangat layan la movie ni!!

hehee boleh, rajin² okeh!

dabuldahi said... [Reply]

rasa2 macam pernah tengok trailer dia.

gigi rongak said... [Reply]

mcm best! haha..

YOUsoF said... [Reply]

dabulhadi > Bagus kan cerita dia..


gigi rongak > ape lagi rongak layan la ianya.. ;D

De Mois said... [Reply]

Hoho..ni yang aku suka ni. Nanti aku tengok.

YOUsoF said... [Reply]

Orait De Mois!

Cikbelog said... [Reply]

wow macam menarik cite nieh.akan ku tengok.

YOUsoF said... [Reply]

Memang MENARIK la Cikbelog.. tengok² sambil berangan ok. ;D

BENA said... [Reply]

BENA

wow ! 2007 masih remaja tuuu . HAHAHA :)

masalahnye aku rajin. tapi drum nye xde . haa cam mano tu ? hehehe :)

hans said... [Reply]

aku tengok filem nih waktu 2 tahun yang sudah dekat hostel
sangat best dia mencari ibu bapa dia melalui alat muzik
serius memang seronok
antara filem terbaik yang aku suka tengok

P/S : Final Piala Suzuki AFF 2010 : Malaysia Vs Indonesia....Siapa Menang?

P/S : Azam Tahun 2011

ToshioMario said... [Reply]

cne lea jmp cite ni?? hmm sounds intrstg. ^^

alexa yussida said... [Reply]

citer ni sgt2 besh...love that kid:)

eh,ni cite lama da kan?

YOUsoF said... [Reply]

BENA > Hehee aku mase tu da menginjak belia ;DD

haha ekau torai la blaja dari video² kat internet dulu sambil kumpul duit tuk beli set drum paling murah. ok kan? ;D


hans > Oh.. Sangat² menarik kan Hans. Aku kebtulan kawan ajak layan movie ni kat laptop dia..


ToshioMario > Kawan ngah cuti sem boring kat umah, ajak layan movie, pilih movie ni.. memang MENARIK! U try la cari..


alexa yussida > BESH kuasa 3 kan.. ;)

ha'a tahun 2007 punya cerita wak.

BENA said... [Reply]

ek elehhh ko nii . TUA setahun jek kot dari aku . HAHAHA :)

kumpul duit beli drum ? oh tidak2. aku snggup beli nikon lagi . heeee~

YOUsoF said... [Reply]

BENA >Hahaha.. masih dikira MATANG sedikit jugak kan ;DD

Eh same lah. tak dapat D90 dapat yang the lattest one pun syukur sangat² la hehee

CIK TOM said... [Reply]

cik tom suka giler cerita nih.... 5 star!

YOUsoF said... [Reply]

CIT TOM > Same lahk kita.. Terbaik kan! ;D

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails