Thursday, October 11, 2012

Asalkan aku OK






"..Hidup mewah tanpa berhutang
Hati bersih tak lupa sembahyang

Inilah kehidupan
Inilah kehidupan


Otak cergas tanpa menipu

Jangan marah-marah tak perlu begitu

Inilah kehidupan
Inilah kehidupan

Asalkan aku ok, duit dalam kocek
Hidup dengan sederhana
Keluarga semua ok, masa depan cantik
Hidup jauh narkoba dunia.."




*******

Dulu, aku biasa dipandang rendah,
Asalkan aku OK, aku cuba buat-buat tak kisah.


Dulu, aku biasa dijadikan bahan ketawa,
Asalkan aku OK, aku harap kalian pun sama.



Bagi aku, rakan yang baik adalah rakan yang tak
'pandai' memandang rendah terhadap rakannya.
Tak kiralah taraf kau tinggi melangit dan taraf
rakan kau rendah membumi, kau tetap memandang
semuanya sama taraf, tak lebih tak kurang. ;)




ZIKIR HARI JUMAAT
YA ALLAH … YA ALLAH … YA ALLAH
~ Allah akan memberi ketenangan hati bagi yang
membacanya dan merasa kemanisan zikrullah ~

23 comments:

onie said... [Reply]

bukan rakan kalau dia memandang rendah pada rakannya sendiri..

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said... [Reply]

sahabat yg baik xkan nilai dr harta, bersederhana dalam semua perkara

Evagurl Izma said... [Reply]

sahabat sejati memahami masa silam kamu, mempercayai masa depan kamu dan sedia menerima kamu dalam apa jua keadaan sekalipun..

don't worry, let me be ur friend. I won't let u down :)

syafiqakarim said... [Reply]

kdg terpaksa "OK " kannn hm

Aim Mizie said... [Reply]

Semoga kau jumpa teman sejati.

shidaR said... [Reply]

ok juga la hehehee :D

missSenget said... [Reply]

kalaulah aku mampu ok.. hurmm..

alien said... [Reply]

ya bro..
masih ada plan B kan.

syakey said... [Reply]

hidup kalau asyik pandang yang di atas sahaja, memang takkan pernah cukup.

setaraf tak setaraf itu hanya dekat mata dunia. tak payah heran orang kata apa. :)

Nur Azila said... [Reply]

pernah mengalami situasi ini, kalau seorang pendiam, selalulah dipandang rendah oleh golongan yang bertaraf tinggi..

EZAN IDMA said... [Reply]

yg penting syukur :)

Lea Isnawi said... [Reply]

rakan yg baik akan terima kita seadanya kan :)

salam jumaat

Fendy said... [Reply]

setuju...susah nk cari kawan yg baik..

kocix! said... [Reply]

asalkan aku ok n asalkan ko ok is different. tp dua2 penting

Gillette Flores said... [Reply]

Ringkas namun sepenuhnya bisa difahami :)

Asalkan hidup mengikut landasan agama kita. Semuanya akan OKAY!

arshad muhamad said... [Reply]

Sahabat bermacam ragam =)
Penuh dengan kepelbagaian..


Terima dan memberi..

azalia hjsalleh said... [Reply]

love it! =)

laskar pelangi said... [Reply]

rakan tak kira pangkat dan darjat sebenarnya. semuanya sama :)
bukan nak cari rakan karib yang sanggup terima kita seadanya~

pazil said... [Reply]

janji kawan ok..gua pun ok. :)
*kawan pun kena ada konsep give and take nya..bukan dengan makwe je.

lu ok?

ikan said... [Reply]

Suka lagu nih!

Ash Give said... [Reply]

ari hari bekerja adalah hari yg tak ok bagi aku.. sbb mnghadap mr john yang tah pape tu..

drzirakudo said... [Reply]

time kasih mengingatkn zikir tuk hri jumaat :)

TiranaAduka said... [Reply]

nice!

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails