Saturday, January 28, 2012

Layang-layang terputus talinya

Assalamualaikum

Masa kita kecik² dulu kita selalu main layang-layang sama². Cuaca panas macam mana sekalipun pun kita tetap main, masa tu angin kuat, layang-layang saya naik tinggi sebab awak yang tolong buatkan ekornya. Terima kasih awak. Awak tak kisah pun ekor layang-layang awak pendek. Awak kata "layang-layang perempuan tak boleh lebih tinggi daripada layang-layang lelaki, nanti malu la lelaki tu." hehe. Awak memang pandai jaga hati kan.


Selalu jugak saya kena marah dengan mak sebab saya ambik benang dia, kadang² tu sampai dua role sekali saya ambik. Satu untuk saya, satu untuk awak. Macam biasa awak akan ambik sikit je benang tu dan lebihnya bagi saya. Lepas tu awak ulang ayat yang sama, "layang-layang perempuan tak boleh bla³  bla³...  " Saya pun tak kisah ulang ayat yang sama "Awak memang pandai jaga hati kan." ;)










Ok dah².. Cerita rekaan habis kat situ je. Hahah. Sebenarnya Eqah dengan Balqis sibuk suruh aku buatkan layang-layang untuk diaorang. Aku tengah layan drama Singapura masa tu, nak tak nak aku buatkan jugak la dua buah layang-layang terbaik dan khas untuk diaorang. Siapa tak suka tengok bocah cilik seronok kan. ;D

Saya ada layang-layang dan ia best


Pssst : Pelekatku ada 
benda baharu!








Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.

40 comments:

Sarah Mohd Saleh said... [Reply]

comel jek ayat tuhhhhh..kite pon ade layang2 jugak.ehe

Lea Isnawi said... [Reply]

nak layang-layang jugak

ikan said... [Reply]

aloloeh, kenapa rekaan sedangkan macam berbau realiti jea? haha

KizZ said... [Reply]

hee usop aku kan klau baca belog kau salu cam x caye ni kau..


btw, kau sungguh berbakat dalam penulisan..n kreatif..


yan..

dill said... [Reply]

sangat comel! yousof, buatkan layang2 dill gak

dill.

Cik Aish said... [Reply]

hehe...jom main layang2..sapa paling tinggi, banje mkn..

ABU said... [Reply]

buat la tuk aku jugak.. lama gila aku dah tak main layang layang...

btw, cantik area kau.. tempat bocah kecik tu main layang2...susana kampung mensti mendamaikan kan..:D

Uncle Jonni said... [Reply]

wah... pandai kau buat layang2...

kalau aku kan.... kalau anak2 buah aku mintak buatkan layang2....
dah lama aku lari kuat2...
kehkehkehkeh

Cik TeN10 said... [Reply]

uhh teringat masa kecik-kecik dulu.. umah fatin tepi sawah padi.. so lepas musim menuai mesti men layang-layang kat sawah padi yg kering kontang penuh dengan jerami tu.. syok je berlari-lari mcm dunia ni aku yg punya.. kih3 terlebih pulak..

Cik TeN10 said... [Reply]

ohh lg satu.. thanks ya.. insyaAllah i`ll try my best utk final exam ni.. :)

Azham Vosovic said... [Reply]

kau dah master buat GIF...aku masih x reti huhuhuhuh

Cik tikah said... [Reply]

sweetnya usop ni :)

AzwanRamli said... [Reply]

tetibe teringat kisah mase budak2...mandi sungai...bhahaha

cik nur said... [Reply]

layang2 tak pernah main sbb tak reti hehehehe

c'axoera ヅ said... [Reply]

nak layang2 tapi gambo spongebob! hehe

h A n Y S said... [Reply]

Dah lamaaaa tak main layang2!

Amna.Qadeeja said... [Reply]

heheh yg 1st tu cam citer betul kan?

seronok layan bocah cilik ni hiks ;)

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

buatkan juga layang-layang untuk arisha...hehe, iyalah, klo tengok anak2 kecil bermain, kita pun turut happy and feels like how happy they're!

justin lover said... [Reply]

ingtkan nk ckp sal alleycats tadi..hehe^^

♥e'in♥ said... [Reply]

yeke nie cerita rekaan? ;p

Papa Mifz said... [Reply]

wow pandai yer buat layang..kalo den buat sure tak boleh terbang nyer..haha

semutsengal said... [Reply]

masa kecik, aku takda geng gadis gadis. Biasalah i kan pemalu. Yang pasti, layang layang aku tak penah terbang lebih dari pokok pisang sekali pun.

aiEz said... [Reply]

ayat tu ak ingatkan betol2 ler tadi..so sweet,hehe...

Nurul Iman Rosman said... [Reply]

Haa, mase kecik-kecik dulu penah sekali je main layang-layang. Itu pon sebab ikut kursus ape entah, ade game ni.

Lepas tu tak nak main dah, sebab layang-layang tak nak terbang tinggi. -,-

syakey said... [Reply]

wooh! lama tak buat layang2 guna paper!

kena ajar anak sedara aku ni,rasanya takdak budak zaman skrg main ni, semua layang beli -__-

Fee Hafeezah said... [Reply]

best kot layang-layang..ko tahu tak sop, aku first time maen lyg-lyg time aku smester satu dekat UMT..

main tpi pantai, pergh! terus naik tggi..melonjak aku mcm budak 5 thn, excited main lyg-lyg..maklumlah aku kecik2 tak kuat main,mak aku suruh hafal sifir..

cimöt said... [Reply]

percayalahhhh..ni festime aku main layang2..hahahaha..

http://akupunyepasalaaa.blogspot.com/2010/11/first-time-aku-main-layang-layang.html

Hanie Dew said... [Reply]

nak layang layang hello kitty. =p.

baik la ko jadi pakcik. untung ank buah ko.

ptg ptg aku slalu tgk or gmen layang layang kat taman metropolitan kepong. mcm mcm bentuk ada.

♥ p a a n i ♥ said... [Reply]

hohoho bagi aku satu layang-layang? nak kaler merah tp ade kartun doremon. boleh? hahahahaha

~Nana BamBam~ said... [Reply]

layang-layang buat saya banyak kenangan manis disitu...

oh sangat2!!

namun tak mungkin saya dapat layang-layang yang sama macam kenangan lalu...


sebab.....


hmm....

Hanie Dew said... [Reply]

layang layang hello kitty aku mana. hahaha

Jue becuti sakan tu.kesian dia selalu bz je kan. bg dia cuti rehat plak. hahaha

semutsengal tu pandai betul wat gif. tapi kaler kemain lagi kan.

Hanie Dew said... [Reply]

badan mengeras tu takut giler ko tau tak kuda tu tinggi. gayat la aku. nak naik aku gelakkan diri sendiri sebb tak terangkat badan hahahahha..susah gak first time naik kuda ni. aku dah tebayang kalau kuda tu pecut apa aku nak buat.

Hanie Dew said... [Reply]

aku lupa nak komen pasal tu. ko pun terre gak buat gif. kesian anak buah ko jadi lari tebalek. hahaha.

bebakat betul ko ni. haish..jeles seyh.

BENA said... [Reply]

kau seorang pakcik yang sungguh baek dan caring ! hehehe :) boleh tak jadi anak sedara angkat ? hahaha :)


uik ? dah kenapa bocah cilik kau berlari kebalakang tuh ? hahaha :)

nabByla said... [Reply]

dah lama x men layang2...

hani said... [Reply]

rumusan aku : kau memang family man. sape single meh cal cal usop yg kacakcaringsweeetbukanmain ni.

*tapandai main layang-layang ahh..*

O CIKTEDDY said... [Reply]

<--x penah main layang2 =(

Jue said... [Reply]

1. aku jeles sbb ko reti men GIF kan gambo

2. aku jeles giler sbb GIF tu lawo

3. xnak komen lain sbb aku msh jeles haha

Nursyahira izzati Ngadimon said... [Reply]

abang usopppppp !!!! nak main jugak ~ hehehehe ;) rambut ika dh pendekk ? waaaaaaa

ROJAK said... [Reply]

bestnya kalau budak2 main layang2, zaman sekarang ni byk benda mengarut dari ps1 sampai ke ps3 semua bazir letrik je..

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails