Friday, January 13, 2012

Budi | بودي



Dalam kerendahan hati
ada ketinggian budi.
Dalam kemiskinan harta
ada kekayaan jiwa.
Dalam kesempitan hidup
ada kekuasaan ilmu. 


Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.

28 comments:

Izz Faizah said... [Reply]

hurmmmm..msih cuba memahami dgn lbih mendalam..:)

Bella Bell said... [Reply]

melihat diri sendiri. ada tak ciri- ciri seperti ini. hmmmm... :)

syafiqakarim said... [Reply]

org skng nape susah nak berbudi sopp

ir anis :) said... [Reply]

hai. follow sini sebab blog ni best. :D

Tasha said... [Reply]

nice to see nice too hear...hehe

♥ p a a n i ♥ said... [Reply]

niceee :) positive~

Ieja said... [Reply]

that's right :)

farah hanim said... [Reply]

maksud die mendalam jugak :D

fathiahRAIHANA said... [Reply]

suka :)

Hanie Dew said... [Reply]

kekuasaan ilmu bole merubah kemiskinan pada harta. kekayaan jiwa bole mencipta ketinggian pada budi tapi masih mengekalkan kerendahan hati.

1st: untungnya aku dpt tiket free dan tak menyesal terjun ke dunia blogging
2nd: ko jangan jeles. make friends with zuan.dia baik hati.
3rd: review ok ke. aku tak pandai nak review.

Cik tikah said... [Reply]

nice! :)

alif haris said... [Reply]

setiap kita ada kurang dan lebihnya ^^

Syahirah Suhaili said... [Reply]

dalam nya maksud ayat usop..ketinggian hati,kekayaan jiwa dan kekuasaan ilmu lagi bernilai dari harta benda kan..

Cik TeN10 said... [Reply]

sama2 kita perbaiki diri masing2.. :)))

Lea Isnawi said... [Reply]

dalam ketinggian diri,

ade kerendahan errr

najihah sahami said... [Reply]

yup..berusaha untuk memiliki semua ciri2 ni.

Nur Aischa said... [Reply]

betul semuanya tu :)

ABU said... [Reply]

wau sngt terkesan entry ini di dalam jiwa aku...

BENA said... [Reply]

wahhh bagus la kau usop . nasihat menasihati , INGAT MENINGATI . hehehehe :)

Liyana Zahim said... [Reply]

usop nk jd a.samad said kah?

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

setiap perjalanan hidup adalah proses pembelajaran. makanya, jika ingin ketahui sesuatu, bertanya. malu bertanya, sesat jalan...so, we've to be clever to make ourselves perfect as well! ;)))

aiEz said... [Reply]

-ikut resmi padi,makin berisi makin tunduk ke bumi...
-biar miskin harta jangan miskin dan kosong jiwanya,keran Allah tak memandang harta...
-biarpun miskin,ilmu tetap perlu dicari,tuntutlah ilmu sampai liang lahad...

*ak suka pesanan ni,terima kasih sahabat..^^

manis said... [Reply]

salam dari kota tinggi...yousof, exchange link jom =D

xleh bahasakan aku kau dah, pasal i lebih tua..so panggil i akak jek..hehe

little_teddy said... [Reply]

YOU....osome...heheheh

merahitujambu said... [Reply]

wah..bermadah2..XD...makna yang mendalam..=)

Hanie Dew said... [Reply]

soalan no.2 tu pun aku da cover line. =p.

*sambil tiup tiup kuku* tu maknanya senang sgt la tu.hahahahaha

jadila lelaki yang gentlemen. kompem gf ko terharu.

Hanie Dew said... [Reply]

ramai dah skrg gegirl yg ayu dan sopan yet smart and tough. =)

tiket free tu kat kl je. meh la dtg jalan jalan.

My Life's Journey said... [Reply]

Hihi ..sedap je mata memandang ... ayat2 yang yousof bagi tau tu penuh bermakna ..bagus dijadikan ikhtibar

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails