Monday, October 24, 2011

Perbezaan Yousof dan Usop Sontorian



Selamat hari Isnin semua. Minggu lepas konon² aku ada buat perbezaan dengan The Cube. Tapi serius aku tak tahu rupa²nya Nuffnang ada buat contest pasal The Cube tu. Tu pun lepas Azham Vosovic tanya aku secara gurauan. Lepas tu aku ada terjumpa entri Umie pasal benda tu. Ohsem la kau Umie, jom ajar aku Shuffle dengan Dopah?


Refresh untuk melihat Usop Sontorian membebel.



• Gemar main meriam buluh • Gemar main meriam tanah (dulu la, sekarang gemar mercun bawang)

• Takut tok mudim • Tidak takut tok mudim (masa tu aku tak terfikir langsung akan dijahit lepas proses potong tu)

Mempunyai teman yang memakai topi merah putih setiap masa • Tiada

• Menumpang basikal tua milik Singh • Menaiki BMX sendiri.

Mempunyai abang kacak bernama Budin • Tiada

• Kuat mengeluh kot • Kuat berpeluh




Persamaan

• Mempunyai teman sepermainan yang super duper sempoi

• Berbaju ungu setiap hari Isnin hingga Jumaat (tidak benar la wahai kawan²)

• Kuat mandi-manda dekat paya/ sungai

• Tidak reti bermain gitar

• Berketurunan jawa




Copy ayat minggu lepas :

Ini adalah entri merepek di hari Isnin. Sekadar nak menerbitkan seketul senyuman di bibir kauorang. Tidak kisah kalau ada yang menggelarkan entri ini sebagai poyo kerana itu tandanya kauorang jujur ;D
Kbai. (ramai budak taip macam ni, aku saja ikut)

57 comments:

Niza Romli said... [Reply]

haha..usop sontorian! dah lama sgt lupa kat dia....

tgk entry ni br teringat semula kt dia..:)

najihah sahami said... [Reply]

haha...gigi dia ngn yousof sama ke tak?:P

oo...setiap isnin hingga jumaat yousof pakai baju pepel eh? nice2! tapi uniform ke apa tu? erkk

YOUsoF said... [Reply]

• Niza Romli > Heheh saja nak ajak ramai² ingat kat animasi yang ngetop dulu tu.. ;D

• najihah sahami > LOL. Alhamdulillah tak sama.

Haha takdelah Mish, saje je tu.. ;P

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

same2 hensemmm

hee

YOUsoF said... [Reply]

Haha Usop Sontorian lebih hensem..

nabilah_2908 said... [Reply]

xde org ke nk terbitkan kembali cite usop santorian ni..?

kalau diterbitkan semula...mesti boleh bersaing dgn upin & ipin.. :)

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

eh Usop tu aku slalu tgk masa kecik. Tak igt tahun bila.....tp suka sgt tgk

YOUsoF said... [Reply]

• nabilah_2908 > Ha'a kan.. bagi nafas baru. Cantik punyalah!

• ::FAIZ FARISH:: > Samalah.. Aku paling sukar part diaorang mandi sungai, taravel sana sini. Terbaik!

tieha ismail said... [Reply]

berbaju ungu dari isnin sampai jumaat? adoih!

Papa Mifz said... [Reply]

baju ungu dari isnin hingga jumaat...hmm...uniform kerja mmg ungu ke apo...huhu

YOUsoF said... [Reply]

Haha. Bukan dan bukan. Saja je taip macam tu, nampak sikit keunguan baju Usop tu. ;D

Umie Artoqiemie said... [Reply]

banyak persamaan nya tuh yousof oi.. kembar tu haha.. jom aku ajar kau shuffle, kite ohsem sama2 hoyeh2..

Anif Abdullah| AA said... [Reply]

eh budin keturunan jawa eh.. lupa dahh kartun ni. huhuu

untungla dia... xkuat berpeluh.hua3

YOUsoF said... [Reply]

• Umie Artoqiemie > Tula, rindu gila aku nak tengok cerita kembar aku tu kat TV.

Orait, aku pun nak ohsem jugak.

• Anif Abdullah| AA> Aku hentam je sebab dia tinggal kat Parit Sonto, Johor. Jawa la tu kot.. ;D


Untung²..

Hanie_Dew said... [Reply]

ko kembar usop sontorian. living usop sontorian la ni. reallyyy..(O.o)..

plan B ko mintak tisu kat kawan pompuan eh. bawk la sapu tgn sendiri.

Jue said... [Reply]

Pergh legend doe cite usop tu. Time aku skolah mnengah kot kalau x clap ke skolah rendah hihi
Aku mmg ingat yg ko wat entry the cube nuffnang hr tu haha

Hashira Yusoff said... [Reply]

demn! aku benci usop sontorian coz masa skolah rendah dlu orang ejek aku usop sontorian sbb nama bapak aku yusoff. damn! dah la zaman tu citer kartun ni pemes..:(

ABU said... [Reply]

ah berketurunan jawa rupanya..meh sini lawan dgn aku berketurunan bugis hahahahahaha

Izyan Masri said... [Reply]

MCM SAME JE USOP SONTORIAN DENGAN YOUSOF XD

adwafarahin said... [Reply]

haha kuat berpeluh ye ucop?

neves ker :P

syakey said... [Reply]

satu lagi persamaan. nama pon dh lebih kurang dh haaa. hahah


rasa dh berzaman dh tak tgk usop santorian.....

Nurnajwa KZ said... [Reply]

Ahaha, lawak je pkai baju purple hari2 :D

YOUsoF said... [Reply]

• Hanie_Dew > Cerita tu memang dekat di hati budak kampung macam aku. Serius aku minat habis!

Hehe aku selalu je bawak kain lap kat poket, tu kalau kes terlupa bawak aku mintak tissu kawan perempuan. Mudah. ;D

• Jue > Tahu takpe.. Dah macam fenomena la dulu, nama aku pn dapat tempias kat sekolah. haha

;D

• Hashira Yusoff > Relax la, nama pun budak. Tapi siapa tak marah kalau nama bapak kena ejek kan. Sekarang tak lagi kan? syukur..

• ABU > Aku tak pandai bersilatm kau pandai tomoi.. Mana aci macam ni Abu hahaha

• Izyan Masri > Usop Sontorian lebi kacak. Taksama2.. D

• adwafarahin > Neves tu sikit n ada masa la. Tapi memang jenis kuat berpeluh even badan kurus..

YOUsoF said... [Reply]

• > Haha dah puas dah kena panggil nama tu masa sekolah dulu..

Tengok la sekkali sekala, at least kau teringat aku sekali.. ;D

• Nurnajwa KZ > Kehkeh.. Baru Sontorian namanya tu.. ;D

♥ p a a n i ♥ said... [Reply]

hahahhahhaa..adoyy..betul berbaju ungu setiap hari?

dhiera said... [Reply]

LOL... muka sama x tak dengan usop sontorian? nama dah sama dah...
lama dah tak tengok kartun ni~

bunga said... [Reply]

hahaha...adooi..ada gak persamaan yek..wakak..tapi suak tengok citer usop ni..heee

YOUsoF said... [Reply]

• ♥ p a a n i ♥ > Haha.. Tidak betul la Paani.

• dhiera > TIdak, Usop Sonto lebih kacak.. ;D

Tengok la kejap kat Youtube, imbau kenangan masa kecik.. hehe

• bunga > Haha. Cerita kampung yang sangat BEST!

cik nur said... [Reply]

heheheh cerita ucop nie cerita kegemaran nur waktu kecik dulu hehehe

shzyswl said... [Reply]

berketurunan jawa juga hahaha eh purple? favourite kaler tu

aleen aiden said... [Reply]

arghhh aku suke gile citer usop santorian nih!

ok aku xtau the cube tu jadah ape.

bye.

Cik TeN10 said... [Reply]

gigi ? jarang tak ? hahaha :D

Cik Anita said... [Reply]

usop sontorian tak bestttt! tak suka tengok kartun.. hehehehe

siti kektus said... [Reply]

haha. byk jugak baju kaler purple ek? stok isnin sampai jumaat. :p



dah lama tak nampak usop sontorian ni kan. ;)

Syuxer said... [Reply]

hahah legend kartun melayu..hehe..purple is so nice..

Fara E's said... [Reply]

aku dah ta ingat usop nieyh , sobsob

cik sakdi said... [Reply]

baju tu x tukar2 kan,, wahahaha main meriam buluh ngan abu,, ngan sape tah kawan lg satu.lg satu yousuf x botak rambut 3 helai kan. hahaha

YOUsoF said... [Reply]

• cik nur > Samalah kita Nur, sangat best lah cerita tu!

• shzyswl > Ya, saya bangga jadi jawaman.. ;D


• aleen aiden > Habis aku yang nama sama ni takyah tanyala suka ke tak kan..

Aku pun tau² gitu je. bye.

• Cik TeN10 > Biarkan ia terus misteri.. hahaha

• Cik Anita > Sorang tak suka, 1000 orang lagi suka. ;D

• siti kektus > Hehehe.. Usop Sonto tu banyak la, aku ada berapa keping je baju purple.. ;D

• Syuxer > Legend ni la yang mahal kan! Sebab tu Usop pakai baju purple je setiap episod. haha

• Fara E's > Try la ingat balik, at least kau teringat aku sekali. ;D

• cik sakdi > Ha'a, sebab tu Usop Sonto pakai baju tu je setiap episod heheh.

Abu dan Dol. Kawan terbaik!

Hahahaha no komen.

syafiqakarim said... [Reply]

da lama tak tgk usop sontorian.haha

YOUsoF said... [Reply]

Try la tengok kejap bila free nanti.. ;D

Rain said... [Reply]

usop sontorian tak de blog!!

he..


ada tutorial tak nak wat usop membebel gitu?

Cik tikah said... [Reply]

hahahaha.. comel la usop :P

onie said... [Reply]

ggigi jarang-jarang dak?haha :P

aiEz said... [Reply]

teman topi merah putih tu namanya dol,hehe...mmg fev ak kartun ni...

*err ak pun orang jawa jugak,hee...;)

amna said... [Reply]

hehe..
best3!

alexa yussida said... [Reply]

so,leh panggil usop sontorian tak?

BENA said... [Reply]

dah lama aku tak tengok cerita usop sontorian . dulu dekat johor selalu petang2 tengok. heeee ;)

khairul akmal bin azman said... [Reply]

camne ko gabung pic weyh..
aku xreti la.

YOUsoF said... [Reply]

• Rain > Dia tak sempat nak buat kot.. ;D


Takdelah Rain, tak layak lagi nak bagi tuto² ni..

• Cik tikah > Dia memang.. ;D

• onie > Biarkan ia terus misteri.. haha

• aiEz > Haha betul lah. Kau sorang je yang cakap pasal tu bro.. ;D

Geng lah kita!

• amna > Terimakasih3.. ;D

• alexa yussida > Boleh aja. hehe

• BENA > Majoriti cakap benda sama macam anda.. ;D

• khairul akmal bin azman > Kau pahamkan penggunaan layer, insyaAllah senang je Kay..

Izzaty Ishak said... [Reply]

Silalah belajar main gitar. Sekian. Hahaha.

anamizu said... [Reply]

parit sonto! kehkehkeh =P





luv,
cik ana

shada wentz said... [Reply]

retissss~ haha. nak sain usop!

Miscellaneous Smiles said... [Reply]

CITE ZAMAN KANAK2 KITA LAR~

Lea Isnawi said... [Reply]

rindu kat usop sontorian

haha

Azham Vosovic said... [Reply]

Kedua-dua Usop n YOUsoF menghiburkan hati saya...

teruskan berblogging bro!

zatiey said... [Reply]

1 lagi Perbezaan Yousof dan Usop Sontorian :

Usop Sontorian membebel..Yousop pulak dibebel..hehe :)

Nur Azila said... [Reply]

ngomongnya jawa sikit.. "sikit" dalam bahasa jawa apa ea?

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails