Tuesday, July 27, 2010

Semalam YA SUDAHLAH



Hari ahad lepas, rumah aku ade buat kenduri yassin + cukur jambul untuk anak buah baru aku NUR NAZIRA UMAIRA, so ade makan² la sikit kan. Mak aku jemput orang blok je, tu pun ramai yang tak dapat datang sebab ade hal lain. Mak aku da agak risau la tp sokay, we'll go on (aku ckp dalam hati la konon) ;D

Orang sibuk² kat dapur aku pulak buat² sibuk kat depan, bace paper la, main game la, tengok tv la hahha. Tiba² bunyi kereta masuk laman rumah aku, sekali pakcik aku datang satu kereta, (aik mak cakap tak jemput adik-beradik dia?) rupanya kebetulan je datang rumah kami huhu. So meriah la sikit, mak aku pun taklah risau sangat makanan tak abis. Dekat² tengahari, pakcik-makcik aku sampai lagi, 4 kereta kot. Maka meriah sikit la kenduri kecel-kecilan haritu. Diorang pu kebetulan ade jemputan kahwin kat KULAI, so alang² singgahlah mereka ke kediaman kami di KOTA TINGGI ;)

Tengah duduk layan boring dengan cuaca 'sejuk' menusuk ke tulang, aku suka layan siaran INDO hari² minggu ni, ade konsert nyanyi-nyanya (just nk tau lagu² baru + best kat sana), band diorang pun takyah ckp lagi la, memang sangat meriah.

Tengah duduk dengar tu, pakcik aku yang tadi tu memang layan dangdut, tapi sayang seibu kali sayang cewah. Siaran untuk dangdut tu memang susah nk dapat. Tiba² keluar satu video klip ni BONDAN PRAKOSO & FADE2BLACK. Tajuk lagu sempoi je, YA SUDAHLAH. 1ST time dengar aku memang layan bangat. Vokalis dia kool, ade style ala² JSOM MRAZ gitu (tp versi INDO la). Aku terus layan lagu ni, best siot.. DOUBLE THUMBS UP untuk diorang!!





YA SUDAHLAH
By : BONDAN PRAKOSO & FADE2BLACK

A E
ketika mimpimu yang begitu indah
Bm F#m
tak pernah terwujud ya sudahlah
A E
saat kau berlari mengejar anganmu
Bm F#m E
dan tak pernah sampai ya sudahlah
[chorus]
A E
apapun yang terjadi
Bm F#m
Ku kan slalu ada untukmu
A E
janganlah kau bersedih
Bm F#m E
cause everythings gonna be ok
A
satu dari sekian kemungkinan
E
kau jatuh tanpa ada harapan
Bm
saat itu raga kupersembahkan
F#m
bersama jiwa cita-cita dan harapan
A
kita sambung satu persatu sebab akibat
E
tapi tenanglah mata hati kita kan lihat
Bm
menuntun ke arah mata angin bahagia
F#m
kau dan aku tahu jalan selalu ada
A
juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang
E
bagai deras ombak yang menabrak karang
Bm
namun ku tahu ku tahu kau mampu tuk tetap tenang
F#m E
hadapi bersamaku hingga akhir datang
A E
saat kau berharap keramahan cinta
Bm F#m
tak pernah kau dapat ya sudahlah yeah
A E
dengar ku bernyanyi lalalalala heyeyeyeyeyayaya
Bm F#m E
dedum dedudedadedudidam semua ini belum beakhir
[chorus]
A E
apapun yang terjadi
Bm F#m
Ku kan slalu ada untukmu
A E
janganlah kau bersedih
Bm F#m E
cause everythings gonna be ok
D
satu kan langkah langkah yang beriring
E
genggam hati rangkul emosi
F#m C#m
genggamlah hatiku satukan langkah kita
D
sama rasa tanpa pamrih
E
ini cinta across the sea
F#m C#m
peluklah diriku terbang bersamaku
D E
melayang jauhh.. woo..woo.. yeeahhh.. (come fly with me, baby)
A
ini aku dari ujung rambut menyusur jemari
E
sosok ini yg menerima kelemahan hati
Bm
yea..aku cinta kau.. ini cinta kita
F#m
cukup satu waktu yes untuk satu cinta
A
satu cinta ini akan tuntun jalanku
E
rapatkan jiwamu yo tenang disisiku
Bm
rebahkan rasamu untuk yg ditunggu
F#m E
bahagia hingga ujung waktu
[chorus]
A E
apapun yang terjadi
Bm F#m
Ku kan slalu ada untukmu
A E
janganlah kau bersedih
Bm F#m E
cause everythings gonna be ok
A E
apapun yang terjadi
Bm F#m
Ku kan slalu ada untukmu
A E
janganlah kau bersedih
Bm F#m E
cause everythings gonna be ok
A E
apapun yang terjadi
Bm F#m
Ku kan slalu ada untukmu
A E
janganlah kau bersedih
Bm F#m E A
cause everythings gonna be ok..

6 comments:

aisyah said... [Reply]

yusof....lagu ni best..mmg best..santai jer..ade lagu baru jgn lupe post2 ye?

YOUsoF said... [Reply]

hahha cam kelaka la panggil yusof..

okeh² i will..

ToshioMario said... [Reply]

bez nye rmi sdare, ^^

YOUsoF said... [Reply]

Alhamdulillah.. tp ramai sedare banyak pulak hati yg nk dijaga kan..

alexa yussida said... [Reply]

best...ringan je lagunye:D

Qistina said... [Reply]

currently addicted to this song....
best!!

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails