Monday, May 24, 2010

Bitterest Chocolate


AHAD | 23 MAY 2010

Aku melangkah laju (Aku memang dah biasa lagi² kalau jalan sorang) gara² Aunty berketurunan Tionghua yang mintak Aku tolong tunjukkan tempat farmasi tu, nak beli ubat sakit ape ntah dia ckp tadi. Lagi berapa meter nk sampai farmasi tu tiba² mata Aku terpaku kat seseorang ni berhadapan sebuah kedai cenderamata.

"Ya Allah betul ke orang yang Aku terserempak sekarang ni adalah dia?" Aku bisik dalam hati.

Kawan rapat dia pun ada kat situ sekali, mmg sah la dia orangya tu. Memang terkejut tahap dewa la time tu (yela dah dekat 6 bulan kot tak jumpe dia). Tapi yang peliknya kenapa masa dia pandang aku muke die serius sangat.

"kalau dia sempat ukir sebuah senyuman tadi memang berbunga jugak la hati aku ni" Aku berbisik lagi.

Tengok Aku terpaku je kat situ kawan rapat dia pon datang dekat dengan Aku.

"Oit ko dari mana ni?" tanya dia pada aku.

"Hehe Aku saja cari angin tadi tiba² Aunty tu mintak Aku tolong tunjuk farmasi belakang tu ha" Aku jawab dengan suara yang perlahan.

Tiba² bahu aku ditepuk dari belakang. "Aiya adik, lama lagi ka?" tanya dia padaku.
Eh kejap Aunty ye.

"Weh lepas ni ada apa² cerita pasal dia jangan segan² la terus story kt Aku eh!" pesanku perlahan pada kawan rapatnya tu. Yela ko pun tahu dia sendiri pun mintak Aku lupakan nama dia. Yang Aku boleh explain kat ko rasa dia lebih kurang macam tertelan coklat yang paling pahit yang pernah ada kat Malaysia ni! But it's okay kot kalau dah itu yang terbaik yang DIA dah susun untuk Aku. COME ON YUSOF MASIH ADA PLAN B LA!!

Sejurus lepas tu Aku tersedar la pulak. "Aduh mimpi rupanya?" tengok jam fon kat sebelah baru pukul 4.15am. Susah jugak la nk sambung tidur sebab terfikir macam mana la aku boleh mimpi macam ni sekali.

Ya Allah, I'm begging for YOU to give me a scrap of strength!!

2 comments:

ToshioMario said... [Reply]

Sampai mcm tu?

YOUsoF said... [Reply]

Ha'a camtu la crita dlm mimpi tersebut.. the end ;D

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails