Tuesday, May 22, 2012

Rejab 1433 H | رجب



Assalamualaikum


Diriwayatkan daripada Sayyidina Anas bin Malik رضي الله عنه beliau berkata: Adalah Rasulullah صلى الله عليه وآله وسلم apabila telah masuk bulan Rejab, Baginda صلى الله عليه وآله وسلم berdoa: 


 Ya Allah Ya Tuhan kami, limpahilah berkat kepada kami pada bulan Rejab dan Sya’ban dan sampaikanlah kami ke bulan Ramadhan. (HR Imam Ahmad, ath-Thabarani dan lain-lain) 

***

 Diriwayatkan bahawa Nabi  صلى الله عليه وآله وسلم  telah bersabda: 


"Ketahuilah bahawa bulan Rajab itu adalah bulan ALLAH, maka barangsiapa yang berpuasa satu hari dalam bulan Rajab dengan ikhlas, maka pasti ia mendapat keredhaan yang besar dari ALLAH SWT."




Esok 23 Mei 2012. Cuak! Mohon doanya yang kawan². TERIMA KASIH. ;)


21 comments:

syahirooAhmad said... [Reply]

InsyaAllah, nak cuba dapatkan puasa sunat dalam bulan rejab ni.. semalam dah terniat but malam tadi boleh plak lupa nak prepare bgun awal..

hani said... [Reply]

puasa arini?
hehe..
marila kita sama berusaha tunggu maghrib!

syafiqakarim said... [Reply]

puasa tak sop.
haaa.selamat menyambut bulan rejab
masa ni lah utk upgrade semua.

syakey said... [Reply]

puasa jom! aku puasa ni ^^

insyaAllah. ambil kesempatan untuk grab pahala-pahala yang ada untuk bulan ni.

&& semoga kita sempat sampai pada ramadhan yang bakal datang tak lama lagi. bestnya! ;)

C.M.A @ CikMoonAdnan said... [Reply]

jom berpuasa.. ikhlaskan diri kita dalam beribadat :)

GincoMerahJambu said... [Reply]

puasa tak hari ni?
selamat bulan rejab..semoga segala amalan kita dirahmati

eva said... [Reply]

selamat menyambut bulan rejab! puasa puasa! hehe

Lea Isnawi said... [Reply]

jom puasa :)

HeNRieTTa JoSe said... [Reply]

Amin...

sissyira said... [Reply]

salam..

semoga ada barakah untuk kita pada bulan ini, keampunan Tuhan itu maha luasnya..berkat Allah tidak kira tempat dan masa. amin.

jemput joint contest syira :

http://www.sissyira.com/2012/05/contest-2-kata-kata-indah-sticky-post.html

dill said... [Reply]

harap2 diterima Allah.

dill.

Fyqa said... [Reply]

Amin ya rabbal alamin~

kocix! said... [Reply]

salam rejab to Yousof

onie said... [Reply]

mari kita beramai-ramai memeriahkan bulan rejab dengan amal kepada Allah swt...insyaAllah beroleh kejayaan dunia dan akhirat,amin..

Cik TeN10 said... [Reply]

Sma2 kita merebut peluang utk memperbanyakkan amal ibadat..insyaAllah :)

Ganbatte !!

cimOt said... [Reply]

selamat melalui rejab..mengalukan tibanya syaaban..merindui akan hadirnya kebesaran ramadhan..

Allah, panjangkan umur hamba2-Mu ini..

BENA said... [Reply]

selamat bulan rejab kawan . semoga sihat dan tabah okeh .




#maaf kalau aku ada salah silap . huu

chemay said... [Reply]

teringin nak puasa lagi.
haritu 1rejab dah puasa dah.
rasa sekejap je dah sampai waktu nak berbuka.
:)

c'axoera ヅ said... [Reply]

inshallah :)

ABU said... [Reply]

tu la pasal ramai orng post buka puasa dlm fb dn twitter.. aku tak puasa pun..

nabByla said... [Reply]

salam bulan rejab... :)

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails