Friday, May 25, 2012

Manusia

Assalamualaikum


Manusia, mudah tersalah sangka.

Aku kongsi lagu Ditiup Kata Rindu, dikatanya aku 'ulat naik bulu'. 
Dikatanya aku jiwang sedangkan bukan aku yang cipta lagu itu. 
Aku suka lagu tu sebab bagi aku ia sedap didengar atau mesra telinga.
Itu lagu terbaru dari One Buck Short (kalau tak silap).
Ada penggunaan double paddle dalam permainan drum diaorang.

Ok itu sahaja. ;D


********************

Komen cantik daripada manusia kacak, terima kasih kawan. ;)

Apa² pun terima kasih banyak² kat kauorang yang hadiahkan doa dari jauh tu. Rabu lepas aku ada hal sikit kat hospital, masa buat appointment sebulan lepas katanya nak operate tebuk lutut nak buang cecair akibat koyakan tisu tu.

Tapi bila datang kelmarin, doktor pakar pegang² tekan² tanya sakit atau tak dan dia cuma bagi banyaaak ubat dan katanya luka dalam lutut tu boleh pulih sendiri, Alhamdulillah. Punyalah nervous masa tunggu giliran nama dipanggil sebab aku dah terfikir apa rasanya bila kaki ditebuk mesin.

Akibat daripada ketidakjadian operate tu aku perlu datang buat fisioterapi bulan depan, otot paha dah lembik sebab tak lama tak 'digunakan'. InsyaAllah kalau aku rajin buat, kaki cepat pulih. Syukur ya Allah, aku masih ada kaki, masih dikurniakan kesihatan setiap hari.

39 comments:

syafiqakarim said... [Reply]

act kan sop masa kau cerita teruknya
tu xdpt aku byg.tp bila da tgk muka.
aku gamam gak.agak teruk.ada letak
gel aloe vera tak sop?biasa mmg letak
tu,elok.luka cpt sembuh.kena rjn
bersih kan juga tu.sb terdedah je..
apa pun sop,cepat2 sembuh ya.tahan sikit :)

YOUsoF said... [Reply]

Yela kan sebab tak nampak lagi..

Masa belum kering aku sapu CNI punya moisturizer. Sekarang dah kering aku sapu bio oil je, Alhamdulillah dah kurang sikit. Cuma kat tangan nampak gaya macam lambaaat/ tak hilang je. hehe

Yup insyaAllah. Terimakasih². ;)

Syazwan Che Deraman said... [Reply]

eh, apa yang aku terlepas ni?.

Kau excident ke?.
seems like teruk je.
Alhamdulillah kau masih ada nikmat Allah.

semoga kau cepat sembuh macam biasa bro.

GincoMerahJambu said... [Reply]

mcm seram gambar tu..semoga cepat sembuh ye

C.M.A @ CikMoonAdnan said... [Reply]

alhamdulillah.. sekurang2 kita masih sihat...

smga cepat sembuh ya :)

ciksengeh :D said... [Reply]

alhamdulillah .. shafakillah ^^

nabByla said... [Reply]

nama pun manusia... sabar ea awak?? huhu....


jemput sggh blog kite. :)

syakey said... [Reply]

alhamdulillah wehh. luka menyembuh sendiri.

bertahan okeyy yousoff. kuatkan semangat. insyaAllah sehat cepat ^^

c'axoera ヅ said... [Reply]

ku doakan segalanya okay buatmu wahai pak samadku :D

si robot comel said... [Reply]

lagu tu best weh,

moga kau cepat sembuh.

Camy Alya said... [Reply]

moga cepat sembuh

hani said... [Reply]

alhamdulillah.. tak jadik sedut lemak. eh silap. sedut cecair. syukur sop. memang sesuatu yg sangat melegakan, sbb aku pernah merasa nebes yg sebegitu waktu emak aku eksiden patah kaki dulu. mmg nebes kan? hehe..

onie said... [Reply]

try VCO sekali naaaa...... teruk gak aku tgk,jaga kesihatan ye sop ...

delarocha said... [Reply]

didoakan semoga cepat sembuh

Azham Vosovic said... [Reply]

YOU...syukurlah ada progress!

sy doakan awk cepat pulih huhuhu

diana said... [Reply]

masih blur..
tak tau cerita apa sebenarnya ni..hahah..
maklum la..
baru pestaim masuk sini..:)

cha'e said... [Reply]

ak doakan kau cepat sembuh. .
memang dasyat tapi kau lelaki. . mesti ok punye xD

Nursyahira izzati Ngadimon said... [Reply]

semoga semuanya kembali seperti dahuluuu insyaAllah amin . BE STRONG ABANG USOPPP !!

RazFiRa said... [Reply]

syukur alhamdulillah!

sYukCurz said... [Reply]

moga cepat sebuh :)

syahirooAhmad said... [Reply]

uit chop chp ang nape beb? erk sori gua kebusy tak hapdet pasal lu geng.. haha..

excident ke?

tirahzairi said... [Reply]

semoga cepat baik...amin :)

ABU said... [Reply]

aku tengok gamabar ko dalam fasebook aku dah rasa uhhhh... Msti sakit kan..

Ni nak bedah bedah lagi.. Alhamdulillah dah meskin ok..sapu la minyak apa sop..semoga luka luka ko tu cepat sembuh..

Rajin rajin bgi senaman kat otot ko k..

caliph shuriken said... [Reply]

maaf, bro.. dh lama x singgah sini..

kaki sy pnah cedera, mmg amik masa nk sembuh.. kena rajin gi fisio utk kuat semula kaki.. smoga bro cepat sembuh ^^

Cik tikah said... [Reply]

alahai.. tebuk tebuk ini scary la =,='

khairul akmal bin azman said... [Reply]

alhamdulilah..
member blog gua ni..
da cecah 1k follower
tahniah bro!
bila nak lepak sama..
gua keje kl da skrg..
tue jarang nak update.

Ezad Skytech said... [Reply]

semoga cepat sembuh ye...

eva said... [Reply]

syukur alhamdulillah... huhuhu.. kene rajin makan ubat.. ekot kata doctor tu.. moga cepat sembuh..

aiEz said... [Reply]

moga cepat sembuh yousof,ak pernah rasa tak boleh jalan dalam sebulan lebih akibat eksiden..nikmat ditarik seketika...kena selalu buat latihan kuatkan semangat lawan sakit tu,tu yg ak buat dulu..inshaAllah segalanya berjalan lancar

cimöt said... [Reply]

cepat sembuh ye awak!!

semoga senantiasa di bawah rahmatNya...

faridah nazurah said... [Reply]

alololo siannya.. takpe takpe nanti elok la tu..

alexayussida said... [Reply]

lama x bw,sorry ucop..moga cpt2 smbuh oki..i can feel ur pain,dlu pernah bersimen tgn..hilang nikmat sgt2 terasa tp Alhamdulillah Allah masih beri peluang kedua

Pupel Liyana said... [Reply]

moga cepat baik soppp. iklan kau tu macam aku janjilah 3 bulan :)

::FAIZ:: said... [Reply]

semoga kamu cepat sembuh

najihah sahami said... [Reply]

Selamatttt la xkna tebuk lutut..seksa kot..huhu..rajin makan ubat.rajin wat fisio.rajin latih otot kaki.insyaAllah cpt sembuh..:)

BENA said... [Reply]

Alhamdulillah . selamat kau terlepas dari nak kena tebuk guna mesin tuh. rajin2 pergi fasio tu tau pak cik utop kite nihhhh . heee :)



#sowii aku lemau sikit sekarang . huuuu

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

moga cpt sihat ya..besh wat fisio tp bosan!

shada wentz said... [Reply]

take care weyy! rajen2 la buat fisio k :)

Hanie Dew said... [Reply]

yousof, betul kan. syukur kaki masih sempurna ada dua.muka masih kacak walaupun luka. XD..

ape pun semoga cepat cepat sembuh.takpe la makan masa pun, dah sembuh 100% bole becuti seminggu kan kan kan.

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails